Publikováno Červen 2, 201510 r Ahoj, chci doplnit chromované exteriérové doplňky a vedle chromových krytek ostřikovačů jsem objednal taky boční chromové (ochranné) lišty dveří - líbí se mi, jak vypadají. Navíc jsou u Elegance v základní výbavě. Servis mi řekl, že montáž je na 80 minut, případně prodejce zase 1-2 hodiny. Když pominu, že by mě od nich montáž stála tolik co lišty, nemají na mě čas, tak jsem se rozhodl nalepit je sám. Jedná se o tyto lišty: KGA 800 001 (http://www.skoda-dily.cz/eshop/kga800001-bocni-ochranne-listy-dveri.html) Zalekl jsem se ale toho, na kolik hodin práce to odhadli. Moje představa je, že prostor dobře očistím (nejprve nějakým saponátem, potom dosucha a kvůli mastnotě technickým benzínem), prohlédnu, poměřím a nalepím. Nebo je v tom něco složitějšího, co mému laickému oku uniklo? :-) Nebo pokud jste někdo už lišty lepili, budu rád, pokud se podělíte o své zkušenosti. Díky! P.S.: Svědomitě jsem hledal a žádné podobné téma nenašel. Našel jsem pouze v případě neoriginálních lišt na Fabii a starší Octavii.
Červen 4, 201510 r Nic na tom nehledej, udělej to přesně jak píšeš možná bych si vyznačil přesnou polohu maskovací páskou přesně na hranu a pak tomu hodně pomůžeš lehkým prohřátím horkovzduchem ikdyž teď jsou teploty venku víc než dostačující. Pořádně dotlačit a už to nikdo neurve ta 3M páska drží perfektně.
Červen 8, 201510 r Autor Tak, lišty nalepeny, šlo to lépe, než jsem myslel. Druhá strana se mi povedla lépe než první, ale vypadá to, myslím, dobře. Očistil jsem vodou, vysušil, pak očistil benzínem a s manželkou jsme lepili. :-) Dal jsem to asi 0,5-1 cm pod tu "hranku" na boku a vypadá to dobře. Pošlu pak fotky.
Červen 10, 201510 r Autor Jak jsem psal, lepení "samo domo" se povedlo, první strana, kterou jsem lepil, úplně nesedí obě lišty výškově (v místě, kde se "spojují" - mezi dveřmi - je jedna asi o 1-2 mm níže). Viděl jsem ale i originálně lepené z výroby na jiném Superbu a i zde byla jedna strana mírně posunutá (stejně jako mám já), ale to může být dáno i tím, že si dveře různě "sedají" případně byly dveře sundávané, upravované nebo nastavované. Moje rady: Nelepit podle rozměrů, které jsou v návodu, lepit podle hran na dveřích a vzájemné pozice lišt - nemá smysl řešit výšku dle návodu, když hrany na dveřích jasně udávají pozici lišt. Nechal jsem od hrany asi 5-10 mm mezeru, aby lišta nebyla naplácnutá hned na hraně. Pokud se bojíte, udělejte si lakýrnickou páskou linku. V místě, kde na sebe navazují přední a zadní dveře, by správně měla přední lišta mírně přesahovat a zadní naopak. Budete mít jistotu, že zadní nebude drhnout o přední dveře při otevírání (to by se stát nemělo tak jako tak, mezera je tam dost velká, ale přesto se radši ujistit), a zároveň díky hranám lišt dosáhnete kýženého efektu, že na sebe lišty navazují (obě jsou adekvátně seříznuté). To je vše. Zatím nemám lepší fotku, ale je to i s chromem na ostřikovačích:
Červenec 18, 201510 r Řešil jsem to včera v rámci 60000 km prohlídky. Požádal jsem karosáře, zda by mi lišty nenalepil. Očistil dveře, odmastil. Měl plastové pravítko, asi metr dlouhe. Naměřil přední lištu a dal pod ní pravitko. Odtrhl asi 5 cm krycí pásky, lištu přiložil na pravítko, odtrhl zbytek krycí pásky, přitlačil a bylo hotovo. Potom si dal pravítko přes přední lištu na zadní dveře a stejný postup. Pomáhal jsem mu držet pravítko. Netrvalo mu to déle než 5 minut. Nic nechtěl, dal jsem mu stovku.....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.