Přejít na obsah

co má vliv na výpočet spotřeby paliva na palub.PC?

kosumberak

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

mám fabii 1.4 tdi asi rok a půl a již od začátku mi palubní pc dost přeměřoval spotřebu paliva.. cca o 40%.. ukazuje mi tedy nesmysly...už sem si zvykl si spotřebu počítat v excelu, ale stejně mi to nedá a rád bych věděl, proč to ukazuje tak nepřesně...

co všechno má vliv a výpočet spotřeby? Váhu vzduchu mám půl roku starou a před měsícem byla kontrolována a je v pořádku....

To že se dají budíky přizpůsobit je sice možnost (ikdyž o tolik snad ani nejdou)... ale určitě tam musí být něco špatně, že to vůbec takové hodnoty ukazuje..

Je něco, co bych měl dát zkontrolovat, co by to mohlo způsobovat? Předpokládám, že majitel předemnou si budíky jen tak nenastavil, aby mu ukazovaly nepřesně...a všem ostatním ukazuje fabia plus minus dobře.. já mám dlouhodobou spotřebu na PP asi 6.8 a podle excelu 4.8...

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za info.. jelikož se dá korekce nastavit v rozmezí asi 30%, tak to zřejmě jen špatně seřízené nebude :-( snad nebude něco se vstřikama...

jelikož se to tedy počítá z doby otevřeného vstřiku... mohlo by to být tedy i např. tím, že jsou zanešené - aby tam šlo správné množství paliva, tak musejí být delé otevřené..a tím si PP myslí, že tam teče více paliva a přeměřuje? Ale jen hádám, nevím jestli to takto vůbec funguje.. 

ach jo.. tak nějak jsem doufal jen v nějakou vadnou levnou součástku :-( :-)

Odkaz ke komentáři

Diagnostika žádnou chybu neukazuje.. mě by to zobrazení spotřeby ani moc nevadilo, už jsem si zvykl a nějak si to vždy dopočítávám...spíše se bojím, jestli to není "symptom" nějaké vážnější chyby.. pokud je možnost, že to "prostě jen měří blbě" a nemusí to mít nějakou jinou souvislost, tak by mi to asi bylo i jedno.. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...