Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, prosím o radu. U feldy z roku 96 (1.3 5 kW) mám zvláštní problém. Hledal jsem to podle klíčových slov tady na fóru ale nic podobného mé závadě jsem nenašel. Auto nedobíjí, to jsem měřil, kontrolku dobíjení jsem vyměnil, vyměnil jsem i regulátor s uhlíky, prošel a proměřil kabeláž. Teď už zbývá jen diodový můstek. Na té závadě mi ale nesedí to že kontrolka na volnoběhu lehce svítí a po přidání plynu se rozsvítí naplno. Je to můstek nebo ještě něco jiného? Děkuji mnohokrát za případnou radu.

Upraveno od FabiusTDI

Pravdepodobne prerazená jedna dióda na mostíku, alebo bordel od uhlíkov vo vnútri na zberných krúžkoch.

A nemusí bejt jen jedna - já bych vyndal obě půlky můstku a každou diodu zvlášť proměřil aspoň multimetrem, pokud už ne na pořádným testeru, kterej diodám "naloží" v závěrným směru napětí minimálně 40-50V, aby je správně vyzkoušel...

A pokud najdeš špatnou, je na tobě jestli zkusíš sehnat přímo náhradní diodu a pokusíš se ji v můstku přelisovat, nebo jestli koupíš celou novou půlku můstku ...

• Autor

Super, díky. Neváhal jsem hned ráno jsem dojel k jednomu super dědulovi co repasuje altiky, bez práce, za litr mi prodal výměnou za starý repasovaný s novým můstkem a už to šlape. Díky za info a rady. Snad to pomůže i někomu jinému.

• 4 roky později...

ahoj, mam take problem u feldy 1.3 50kw a to ten ze kdyz jsem ji dostal tak tam byl danej altik z 1.6 ktery fungoval ale vyletaval z toho remen protoze byl nakrivo, tak jsem tam dal z 1.3 a nesviti vubec kontrolka dobijeni ktera normalne svitila a nedobiji nevite nekco co s tim nebo cim to muze byt ?? dekuji za rady

Kup za par korun na vrakači druhý. Buď máš ojetý uhlíky na regulátoru nebo odešla dioda.

Dobře, děkuji za radu skusim a uvidím jen mě ještě napadlo jestli tam na to není nějaká pojistka?? 

Není a žárovka je ok?

Ano ta je v poho, nesvítí od té doby co jsem tam dal tenhle altik ale kontroloval jsem ji a je ok tak nevím 

Na 99% dioda v mostiku, ale skontroluj napnutie remena, ventilator na altiku rukou musis len tazko pretocit. 

To je vše ok, měl by být po repasu ale asi to byl nějakej poděl a nefunguje 

Jde právě o to že nedobiji a nesvítí kontrolka ani při otočení klíčem 

Ale když altik odpojim tak svítí 

Tak jsi nějak pomotal dráty. Po zapnutí klíčku se na jednen kontakt žárovky přivede +12V, druhý kontakt žárovky je připojený na budící vinutí alternátoru a proudem protékajícím skrz žárovku a budící vinutí a druhý konec budícího vynutí připojený přes regulátror na kostru. Mohl by být i špatný regulátor, ale to se mně nějak (když nesvítí kontrolka) nezdá. Tady jsou nějaké rady a schémata https://publi.cz/books/160/05.html

Upraveno od McMatej

Ty dráty snad ani nejde pomotat, mě to dělal špatný kontakt po výměně.

Upraveno od ben06

Spíše asi ten kontakt, kontroloval to i znamej a zapojené to je správně nebo asi ten altik je špatnej no tak uvidím a díky za rady

To je divne ze nesvieti kontrolka. Niektore regulatory nenabudia altik, treba im pomoct je to aj v navode k rrgulatoru. Kratkodobo prepojit d+ s k9ntaktom pre ziarovku. Viac navod k regleru. 

• 4 roky později...

Dobrý den 🙂 potřebuji radu mám feldu a rozsvítila se mi  kontrolka dobíjení když přidám plyn tak shasne  dobíjí to jen na volnoběh 12.6 a s světly úplně stejně co stým může být?????  Děkuji předem za rady  🙂

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.