Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj, prosím o radu. U feldy z roku 96 (1.3 5 kW) mám zvláštní problém. Hledal jsem to podle klíčových slov tady na fóru ale nic podobného mé závadě jsem nenašel. Auto nedobíjí, to jsem měřil, kontrolku dobíjení jsem vyměnil, vyměnil jsem i regulátor s uhlíky, prošel a proměřil kabeláž. Teď už zbývá jen diodový můstek. Na té závadě mi ale nesedí to že kontrolka na volnoběhu lehce svítí a po přidání plynu se rozsvítí naplno. Je to můstek nebo ještě něco jiného? Děkuji mnohokrát za případnou radu.

Editováno: , autor: FabiusTDI
Vloženo

A nemusí bejt jen jedna - já bych vyndal obě půlky můstku a každou diodu zvlášť proměřil aspoň multimetrem, pokud už ne na pořádným testeru, kterej diodám "naloží" v závěrným směru napětí minimálně 40-50V, aby je správně vyzkoušel...

A pokud najdeš špatnou, je na tobě jestli zkusíš sehnat přímo náhradní diodu a pokusíš se ji v můstku přelisovat, nebo jestli koupíš celou novou půlku můstku ...

Vloženo

Super, díky. Neváhal jsem hned ráno jsem dojel k jednomu super dědulovi co repasuje altiky, bez práce, za litr mi prodal výměnou za starý repasovaný s novým můstkem a už to šlape. Díky za info a rady. Snad to pomůže i někomu jinému.

• o 4 roky později...
Vloženo

ahoj, mam take problem u feldy 1.3 50kw a to ten ze kdyz jsem ji dostal tak tam byl danej altik z 1.6 ktery fungoval ale vyletaval z toho remen protoze byl nakrivo, tak jsem tam dal z 1.3 a nesviti vubec kontrolka dobijeni ktera normalne svitila a nedobiji nevite nekco co s tim nebo cim to muze byt ?? dekuji za rady

Vloženo (editace)

Tak jsi nějak pomotal dráty. Po zapnutí klíčku se na jednen kontakt žárovky přivede +12V, druhý kontakt žárovky je připojený na budící vinutí alternátoru a proudem protékajícím skrz žárovku a budící vinutí a druhý konec budícího vynutí připojený přes regulátror na kostru. Mohl by být i špatný regulátor, ale to se mně nějak (když nesvítí kontrolka) nezdá. Tady jsou nějaké rady a schémata https://publi.cz/books/160/05.html

Editováno: , autor: McMatej
Vloženo

To je divne ze nesvieti kontrolka. Niektore regulatory nenabudia altik, treba im pomoct je to aj v navode k rrgulatoru. Kratkodobo prepojit d+ s k9ntaktom pre ziarovku. Viac navod k regleru. 

• o 4 roky později...
Vloženo

Dobrý den 🙂 potřebuji radu mám feldu a rozsvítila se mi  kontrolka dobíjení když přidám plyn tak shasne  dobíjí to jen na volnoběh 12.6 a s světly úplně stejně co stým může být?????  Děkuji předem za rady  🙂

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...