FabiusTDI Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 (editace) Ahoj, prosím o radu. U feldy z roku 96 (1.3 5 kW) mám zvláštní problém. Hledal jsem to podle klíčových slov tady na fóru ale nic podobného mé závadě jsem nenašel. Auto nedobíjí, to jsem měřil, kontrolku dobíjení jsem vyměnil, vyměnil jsem i regulátor s uhlíky, prošel a proměřil kabeláž. Teď už zbývá jen diodový můstek. Na té závadě mi ale nesedí to že kontrolka na volnoběhu lehce svítí a po přidání plynu se rozsvítí naplno. Je to můstek nebo ještě něco jiného? Děkuji mnohokrát za případnou radu. Editováno: 31. Srpen 2015, autor: FabiusTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 Pravdepodobne prerazená jedna dióda na mostíku, alebo bordel od uhlíkov vo vnútri na zberných krúžkoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 A nemusí bejt jen jedna - já bych vyndal obě půlky můstku a každou diodu zvlášť proměřil aspoň multimetrem, pokud už ne na pořádným testeru, kterej diodám "naloží" v závěrným směru napětí minimálně 40-50V, aby je správně vyzkoušel... A pokud najdeš špatnou, je na tobě jestli zkusíš sehnat přímo náhradní diodu a pokusíš se ji v můstku přelisovat, nebo jestli koupíš celou novou půlku můstku ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FabiusTDI Vloženo 31. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 Super, díky. Neváhal jsem hned ráno jsem dojel k jednomu super dědulovi co repasuje altiky, bez práce, za litr mi prodal výměnou za starý repasovaný s novým můstkem a už to šlape. Díky za info a rady. Snad to pomůže i někomu jinému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 ahoj, mam take problem u feldy 1.3 50kw a to ten ze kdyz jsem ji dostal tak tam byl danej altik z 1.6 ktery fungoval ale vyletaval z toho remen protoze byl nakrivo, tak jsem tam dal z 1.3 a nesviti vubec kontrolka dobijeni ktera normalne svitila a nedobiji nevite nekco co s tim nebo cim to muze byt ?? dekuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Kup za par korun na vrakači druhý. Buď máš ojetý uhlíky na regulátoru nebo odešla dioda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Dobře, děkuji za radu skusim a uvidím jen mě ještě napadlo jestli tam na to není nějaká pojistka?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Není a žárovka je ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Ano ta je v poho, nesvítí od té doby co jsem tam dal tenhle altik ale kontroloval jsem ji a je ok tak nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Na 99% dioda v mostiku, ale skontroluj napnutie remena, ventilator na altiku rukou musis len tazko pretocit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 To je vše ok, měl by být po repasu ale asi to byl nějakej poděl a nefunguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Jde právě o to že nedobiji a nesvítí kontrolka ani při otočení klíčem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Ale když altik odpojim tak svítí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 (editace) Tak jsi nějak pomotal dráty. Po zapnutí klíčku se na jednen kontakt žárovky přivede +12V, druhý kontakt žárovky je připojený na budící vinutí alternátoru a proudem protékajícím skrz žárovku a budící vinutí a druhý konec budícího vynutí připojený přes regulátror na kostru. Mohl by být i špatný regulátor, ale to se mně nějak (když nesvítí kontrolka) nezdá. Tady jsou nějaké rady a schémata https://publi.cz/books/160/05.html Editováno: 14. Březen 2020, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 (editace) Ty dráty snad ani nejde pomotat, mě to dělal špatný kontakt po výměně. Editováno: 14. Březen 2020, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan Bushino Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Spíše asi ten kontakt, kontroloval to i znamej a zapojené to je správně nebo asi ten altik je špatnej no tak uvidím a díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 To je divne ze nesvieti kontrolka. Niektore regulatory nenabudia altik, treba im pomoct je to aj v navode k rrgulatoru. Kratkodobo prepojit d+ s k9ntaktom pre ziarovku. Viac navod k regleru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba1257 Vloženo 17. Srpen 2024 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2024 Dobrý den 🙂 potřebuji radu mám feldu a rozsvítila se mi kontrolka dobíjení když přidám plyn tak shasne dobíjí to jen na volnoběh 12.6 a s světly úplně stejně co stým může být????? Děkuji předem za rady 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.