Přejít na obsah

Filter pevnych castic

vavrorr

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...

Zdravím,
může mi někdo zkušenější jako laikovi vysvětlit, které údaje jsou pro mě důležité? 
Hmotnost sazí je 18.92g
Limit zatížení k regeneraci pro stojící vozidlo je 40g = aby se spustila regenerace při stojícím vozidle je potřeba mít hmotnost sazí 40g?
To stejné limit k zatížení regeneraci pohybující se vozidlo 22.80g, čili až to dosháne z 18.92g na těch 22g tak to začne vypalovat?
A limit překročení plnění je k čemu?
Moc díky...

6281d990-c1cd-420c-90f0-a0ad790e2648.jpg

Editováno: , autor: Nejt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Ak sa filter naplní sadzami napríklad opakovane prerušovanými regeneráciami do 40 g je možné spustiť servisnú regeneráciu u stojaceho vozidla - diagnostikou. Pri normálnej jazde sa spustí regenerácia akonáhle dosiahne limit vypočítanej hmotnosti sadzí 22,80 g .Čiže áno v tvojom prípade ak dosiahne z tých 18,92 na 22,80 g spustí sa regenerácia. Limit prekročenia znamená, že nad ten limit už nie je možná ani servisná regenerácia a filter je potrebné vymeniť / vyčistiť.

Odkaz ke komentáři

Rozumím, díky za stručnou odpověď.

VCDS mám, mám i možnost si tu regeneraci i provést na místě, doporučoval by jsi to tedy udělat než čekat až vyjedu na delší cestu?

Je to horší pro to auto když se regenerace provede na místě než za jízdy?

Konkrétně 2017 2.0 140kW

Děkuju

Editováno: , autor: Nejt
Odkaz ke komentáři

Pokiaľ sa filter nemôže prirodzene regenerovať rozsvieti sa hláška filtr částic: palubní kniha, v tomto prípade stačí dlhšia jazda ustálenou rýchlosťou nad 60 km/h a otáčky nad 2000 , podľa návodu na obsluhu, ak by sa táto hláška ignorovala, rozsvieti sa k tejto hláške ešte kontrolka motora a potom je vhodné urobiť servisnú regeneráciu na mieste cez diagnostiku. Nevidím zmysel ju robiť ak všetko funguje ako má.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...