Přejít na obsah

Octavia Scout - tužší podvozek ?


Martas67

Doporučené příspěvky

Zdravím, rád bych se zeptal, jestli existuje pro Octavii II Scout kvalitní ověřená úprava podvozku pro zvýšení tuhosti bez snížení světlé výšky.
Nastavení podvozku v základu není u Scouta vůbec špatné, je to celkem dobrý kompromis mezi podvozkem pro jízdu po silnici a po nezpevněné cestě. Problém, který bych tady rád řešil se týká chování podvozku ve vyšší rychlosti (na dálnici nad 100km/h), když je potřeba prudčeji změnit směr, vyhnout se nějaké překážce. V takové situaci je výkyv podvozku u Scouta velmi nepříjemný a bezpečný pocit z jízdy se rázem vytratí. Oželel bych i komfortní tlumení nerovností při jízdě po městě nebo rozbité cestě.
Reakce typu "jezdi pomaleji" nebo "neškubej volantem, když jedeš rychle" bych na tomto fóru prosím raději vynechal, tématem je úprava podvozku ano či ne. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nejsem si zcela jist, zda se na scouta dela sportovni podvozek jako takovy, coz by byla nejidealnejsi varianta k přituhnutí podvozku. Je moznost samozrejme nahrazeni klasickych pruzin sportovnimy, ale tim zase budou originalni tlumice dostavat na prdel, navic by to auto snizilo razantne. Snad se vyjadri nekdo, kdo s tim ma osobni zkusenosti. Ja jen vim, ze kdyz jsem ted asi tyden lital po internetu a shanel sportovni podvozek na OII RS, tak vsude pisou mimo 4x4 a Scout

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na internetu jsem samozřejmě už také pátral a žádné řešení přímo pro Scout 4x4 neobjevil.  Nejspíš to bude tím, že poptávka po úpravě podvozku pro Scouta není pro výrobce tuningových setů příliš zajímavá. Divil bych se, že jsem jediný řidič Scouta, komu vadí, když se mu na dálnici při ostřejším manévru auto "roztancuje". Určitě to není vinou opotřebených tlumičů, podvozek se tak chová už od prvních kilometrů. Zřejmě by se v tomto případě jednalo o dost individuální úpravu a tak to pravděpodobně nebude laciná záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...