zulda Vloženo 23. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2015 Dobrý den, mám následující problém. Vlastním Škodu Octavii II. 1,9 TDi, 77kW, r.v. 2006 (model rok 2007). Auto jsem zakoupil v minulém roce v září, když mělo najeto 163 tis. km. V zimě minulého roku auto začalo hůře startovat, tak jsem zajel na diagnostiku, kde se objevily závady žhavících svíček na 2 a 3 válci. Pro jistotu jsem tedy nechal vyměnit všechny žhavící svíčky, s tím, že se zjistilo, že v minulosti byly již ony svíčky na 2 a 3 válci měněny (místo originálních Beru byly užity Bosh). Doufal jsem, že se závada již neobjeví, přes léto vše ok, ale nyní, když opět když začala zima, vše začíná znovu, vada se opět objevila, v servisu bylo řečeno, že je nutné vyměnit opět žhavicí svíčky, nyní vyměněno za NGA, ale chyba se opět objevila. Prosím o radu, čím by to mohlo být? Velice Vám děkuji za jakoukoli radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Jak vypadaly ty vadný svíčky? Pokud byly roztavený, mohlo by to být tím, že vstřiky špatně rozprašují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 zmíněné svíčky byly opravdu fyzicky KO? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zulda Vloženo 30. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Díky za reakce. Bohužel jsem svíčky fyzicky neviděl, pouze jsem viděl výpis chyb z diagnostiky prvně občasná chyba v 2 a 3 válci a poté již chyba trvalá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 10. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2015 Co je občasná chyba? To myslíš sporadická? Pokud ano, tak sporadická znamená, že se ta chyba v minulosti vyskytla, ale v okamžiku napojení zrovna není. Což se běžně u žhavících svíček neděje. Ty jsou pořád dobrý, pak se časem přepálí a fertig - přerušení se už neobnoví. Je tedy možný, že je problém v přívodech ke svíčkám, např. vyhřátá svorkovnice. Pokud ti to teď tedy hlásí jejich chybu, stáhni fajfky ze svíček, vezmi kus kabelu, jeden konec dej na + baterky a zkus jím škrtat a kontakty na svíčkách. Pokud to v okamžiku škrtnutí zajiskří, je svíčka OK a problém je v přívodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.