Rodrigez Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 (editace) Ahojte, mám nové 2DINové autorádio, už pri kúpe som váhal či ho chcem z dôvodu krádeže takýchto rádií, uvažoval som ako by sa dalo predísť krádeži respektíve minimalizovať toto riziko ako sa len dá. Zvažoval som či tu zverejním svoj nápad - lebo zverejnením toho čo som vymyslel to tak trochu stráca význam ale rozhodol som sa s vami podeliť. Vymyslel som kryt displeja z plexiskla ktoré bude imitovať prasknutý displej autorádia a tým MOŽNO odradí zlodeja od krádeže autorádia - nižšie som priložil zopár fotiek. POSTUP 1. posuvným meradlom (šublérou) som si vymeral rozmery rámčeka autorádia (rozmer nebude univerzálny, musí si to kaťdý vymerať individuálne) TIP: odporúčam použiť digitálnu šubléru, mala väčší rozsah merania ako klasická. 2. na plexisklo (hrúbku nechám na vás, ja som našiel 3mm) nalepíte papierovú pásku zhruba vo veľkosti displeja kde si nakreslíte ceruzkou presný rozmer displeja vášho autorádia, dôležité je aby ste mali presný obdĺžnik = rovnobežné strany = pravé uhly. 3. plexisklo veľmi presne podľa čiar vyrežte pílkou alebo horúcim nožom (ja som to robil takou ručnou brúskou od proxonu), začistite okraje pilníkom alebo brúsnym papierom - skúste priložiť do auta, prípadne dobrúste. Dobrusujte pokiaľ to presne nesadne. TIP: aby bolo pribrusovanie rovnomerné dajte si brúsny papier na rovinu (stôl) alebo použite plochý piľník... 4. ak vám to sadlo, položte si plexisklo na handru alepo na niečo ,,tlmiace,, a ŠPICOU kladiva buchnite do skla (veľkosť kladiva je na vás, ja som pužil maličké skoro hračkárske kladivko) TIP: keď buchnete PLOCHOU kladiva tak prasklina je ,,bodová,, keď buchnete ŠPICOU tak prasklina je ,,rozsiahlejšia,, a to je myslím viac efektné... 5. ak sa vám pri udieraní plexisklo príliš zlomilo, nevadí, páska ho drží - môžete ho zlepiť sekundovým lepidlom (použil som LOCTITE) a je to ešte efektnejšie, pásku potom strhnite. Ak sa vám to nerozpadne a praskliny tam budú - o to jednoduchšie... Dá sa experimentovať z hrúbkou plexiskla, veľkosťou kladiva a silou úderu, prípadne by sa to dalo možno z laminovaciej folie nejak...skladovať sa to dá v Jumbo boxe, v priehradke pred spolujazdcom, ja to mám v schráne pod sedačkou vodiča. PS: keď to vyrobíte, prosím nechválte sa zbytočne na facebooku, v krčme a pod len tam kde to má naozaj zmysel. PS2: použite ochranné pracovné pomôcky, horúce plexisklo voku - nič moc si myslím... Richard Editováno: 4. leden 2016, autor: Rodrigez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Ja myslim, ze dnes uz se krome Columbusu nic nejak zvlast nekrade. Pravda u tohoto je podobnost s Columbusem nemala, takze by si to nejaka fetka mohla splest. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Zajímavý nápad jenom nevím zda si toho zloděj všimne v noci když bude tma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodrigez Vloženo 4. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Skor by som povedal ze columbus sa ozaj asi nekradne lebo v dnesnej dobe kradnut columbusa je blbost, tie radia vedia stat aj 600eur (ZENEC) alebo aj 800eur (myslim ze BLAUPUNKT/ALPINE) a tie sa velmi podobaju na toto (stalo 250eur). Ide o to ze si to MOZNO vsimne a ze ho to MOZNO odradi. Pokial tam nebude vobec nic - o to to ma jednoduchsie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.