Publikováno Únor 29, 20169 r Ahoj kamarádi, dlouho jsem se tu neozval, nedopravil slibované k letnímu cestopísku z loňského Primorska, ale došlo u mne k obr změně co se týká pracovního vytížení, takže doufám, že přimhouříte oko a odpustíte mi to. Jak jsem nastínil v jedné z minulých diskuzí, tak se "podařilo" a letos bych si měl splnit jeden z cestovatelských moto snů. Jedu na Man, pro méně znalé, nezapálené dvoukolkáře, jedu navštívit asi nejslavnější motocyklový závod na přírodním okruhu, který se jezdí více než 100 let na silničním okruhu na ostrově Man nedaleko Velké Británie tzv. Tourist Trophy of Man. (www.iomtt.com) Jaká byla hospodská představa na podzim 2014. Jedeme na TT 2015, sedneme k netu, rezervace lístků na trajekt, pojedem na motorkách, vždyť je to jen cca. 1700 km, to za 2 až 3 dny hodíme, zkoukneme závody, projedem se po okruhu, zabydlíme u někoho v nájmu, jídlo nakoupíme atd. atd. Výsledek - koukli jsme na rezervace - vše na rok 2015 vyprodáno - lístky na trajekt, ubytování atd. a jen tak na blind jsme jet nemohli, střízlivý jsme zhodnotili, že ujet za 2 dny na motorkách 1700 km (během 10 dnů cca. 4000 km), bez dlouhého tréninku nejde, kalkulace cestovních nákladů na 2 motorky, trajekty, zjištěné ceny nájmu v době TT atd. udělali své a tak jsme se přehodnotili naše závěry na následující: Pojedeme v roce 2016 Šmudlou, motorky na podvalu sebou, ubytování v kempu, termín dovči předběžně 2. až 10.6.2016 Abych Vám nastínil sled příprav: prosinec 2014 - až leden 2015 - rozhodnutí, včetně domluvy se švagrem, že pojedeme spolu, hrubý nástin plánu cesty, pobytu, shánění podkladů a prvotních informací, duben 2015 - dovybavení Šmudly tažným zařízením květen 2015 - předběžná rezervace lodních lístků na trajekt Heysham - Douglas ve vybraném termínu (nevratné desítky Eur) s tím, že někdy v lednu, únoru 2016 se ozvou, jestli je místo ve vybraném termínu, včetně zaslání doplatku za trajekt. prosinec 2015 - hurá počítají s námi, místo máme, doplatek neskutečný ..... Opakovaný hovor do přepravní společnosti, že cena je významně nadsazená a neodpovídá žádnému oficiálnímu ceníku pro přepravy na této trase (který světe div se má asi 6 cenových pásem dle sezón). Laicky přeložená odpověď pracovníka společnosti " Je to TT, žádný ceník není relevantní, buď doplať a přijeď, nebo buď doma". Takže jsme doplatili tu nelidskou cenu a začali zařizovat další nutné okolnosti. Leden 2016 - zařízeno ubytování v kempu v místě závodů, předběžná cena za 4 noci za jednoho ve vlastním stanu odpovídá týdnu pro 2 v Bulharsku. , předběžné kalkulace na trajekt Evropa - VB, prozatím jsme nerezervovali, cena se prozatím nehýbe a čekáme na tzv. promo akci, aby lístky byli ještě levnější. únor 2016 - na popud švagra rozšíření výletu o zajížďku do Londýna, oblasti vylodění v Normandii a Paříže - cca. 3 dny dovolené navíc - Nájezd se zvýšil na min. 4500 km. V současné době řešíme půjčení podvalu na převoz motorek. Mám na Vás prosbu, jestli náhodou nevíte o někom, případně nemáte šanci zapůjčit podval za osobák na převoz 2 motorek. samozřejmě ne zadarmo, ale za nějakou lidskou cenu, přeci jen nějaké 4 tisíce za ofic půjčení je znát. Sice v celkovém rozpočtu to není obrovská částka, ale každá koruna dobrá. To je asi poslední důležitá věc, která nám v současné době chybí.
Březen 5, 20169 r ty bláho Miro, akce jako blázen ... bohužel s podvalem nikoho neznám , držím pěsti ať vše klapne a už dopředu se těším, na cestopis
Březen 5, 20169 r ... ale došlo u mne k obr změně co se týká pracovního vytížení, takže doufám, že přimhouříte oko a odpustíte mi to. co, děláš už velkého šéfa, nebo jsi změnil úplně zaměstnání?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.