Publikováno Září 27, 200618 r Dobrý den, pánové. Mám jeden malý, možná láma dotaz. O parkovacích senzorech se tu už psalo, ale to, co mě zajímá, jsem nenašel: Lze mít na Fabulce, která má origo parkovací senzory namontováno pevné, neodnímatelné tažné zařízení? Nevím, zda by v takovém případě "koule" nevytvářela permanentní "poplach" nebo jestli by byla v "radiovém stínu", tedy mimo úhel záběru parkováků a jejich činnosti by tak nevadila... Můžete někdo, kdo s tím máte zkušenosti, poradit? Předem díky Upraveno Září 27, 200618 r od MrFormat
Září 27, 200618 r Můj tatík měl dodělávaný tažný a v pohodě. Je to ve stínu. resp. mělo by být. U něj to bylo ok. Dokonce je parkovací asistent tak chytrej, že když souvisle pípá, tak se tam ještě i s koulí vejdeš....
Červenec 24, 201411 r Zdravím, chystám se koupit pevné tažné zařízení westfalia(viz miniatura), ale mám na fabii originální parkovací senzory. Budou senzory detekovat tažné jako překážku? Díky za odpověď
Červenec 24, 201411 r Jestli bude elektrika zapojená přes el. jednotku, tak ne. Systém detekuje zapojení vleku a vypne je + mlhovky, popř. i S/S systém. Jinak ještě existují 2 systémy 13ti kolíkových zásuvek.
Červenec 24, 201411 r Díky za odpověď. Spíš mě ale zajímalo jestli bude asistent detekovat tažném když na něm nebude vlek.
Červenec 24, 201411 r Ne nebude, taky to tak mám. Jen je otrava kdyz couvas s vozejkem a porad to píípáá.
Červenec 24, 201411 r Jen podotknu, že jestli chceš tahat karavan, tak bych trval na průřezu kabeláže min. 4mm. pro stálý proud.
Červenec 24, 201411 r Mě to jednou pořád pípalo, už jsem nevěděl co s tím. Nakonec byl po vysazený kryt tažného a parkovák se mohl zbláznit. Teď budu dodělávat odpojování parkováku při zapřaženým vleku bo to je jinak pakárna hrozná.
Červenec 25, 201411 r Řídící jednotka parkovacího systému, svorkovnice T16, pin5. Odtud je natažen drát do svorkovnice T3x,pin2 na třináctipólové zásuvce tažného zařízení. El. schéma pro F I, rok 2003.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.