Přejít na obsah

Táhne doprava a ozývá se bouchání

Bpong

Doporučené příspěvky

Dobrý den, máme Škodu Fabii 1.4 TDI tříválec s označením SOUL .
Hned ze začátku chci uvést co přesně se stalo před závadou .
Auto bylo plně pojízdné,bylo třeba vyměnit olej a tak auto šlo do servisu i s tím že jsme jim tam oznámili že auto tahá mírně až hodně doprava dle rychlosti
V servisu nám řekli že byl špatný silentblok na pravém kole,klínový řemen a že vše vyměnili.
Když jsem sedl do auta další den JÁ zjistil jsem že auto má stále stejný technický problém a stále tento problém přetrvává .
Bohužel rodina to reklamovat nechtěla z důvodu že servis ve kterém to bylo patří příbuznému .
Tudíž jsem vozidlo zavezl ke známemu ke kterému posílá i škodovka auta .
Ten zjistil že při mírném točení volantu doleva doprava bouchá něco u motoru .
Bylo zjištěno že jsou komplet rozbité tyčky řízení i s čepy, provedla se oprava, udělala geometrie a převážili komplet kola.
Vozidlo bylo před předáním vyzkoušeno zda již závada nepřetrvává a taky že ne .
Bohužel je to dva dny zpět, vozidlo opět začalo táhnout doprava při lehkém točení volantem doleva a doprava se ozívá stejný zvuk bouchání .
Dokonce i volant momentálně při přejíždění retardéru i při minimální rychlost 5-10 km/h si sám začne bud točit doleva či zpět doprava .
Volal jsem do servisu auto půjde opravit normálně na záruku daných dílů ( je to pro změnu můj známý takže oprava bude zdarma) nicméně se tu chci přesto zeptat zda-li někdo neví čím by to mohlo být ? Občas si auto půjčí sestra mé partnerky která jak si dokáže vymést každou díru i obrubník a mám obavu aby to nebylo tím :/ - Děkuji za radu auto je jinak ve výborném technickém stavu bez rze :) .
Akorát jednou bylo bourané na pravé kolo ale bylo vše komplet opravené a vyměnené a to z důvodu najetí 90 km/h rychlosti do díry která nebyla označená a byla hluboká cca 25 cm .
Děkuji a předem se omlouvám za gramatické chyby,nejsem Čech :) Tak mi jde Český jazyk trochu hůře :) .

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název tématu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 6. 11. 2016 at 6:55 PM, Mirek 835 said:

Ahoj,tak jak píšeš stejná závada,stejný problém. Může to být kvalitou použitých náhradních dílů. Normálně se tohle nestává.

Ahoj,hele díly jsou kvalitní to je věc na které nešetřím a ani šetřit nechci. Nicméně vozidlo bylo v servisu. zjistil se že byl vadný nějaký kloub na řízení či co. Po opravě cca 100 - 110 km klid a náhle zničeho nic opět stejná závada ... auto táhne doprava a při hýbání volantem lehce do stran opět bouchání. Tak buď máme fakt smůlu a nebo máme v autě šotka :D lépe si to vysvětlit již neumím.
Dokonce jsem obvolal Škodovku a tam mi bylo řečeno že nikdy nic podobného neřešily.
Tak mám pocit,že asi Fabie už jde do věčných lovišt a to mě celkem mrzí . :/

Odkaz ke komentáři

On 13. 11. 2016 at 10:20 AM, Mirek 835 said:

Ahoj i údajně kvalitní díl může odejít,taky záleží na odborné montáži a jiném. Taky by měl mechanik pátrat pokud byl použit kvalitní díl a správně namontován ,proč znovu odešel! Ale asi to nikdo řešit nebude. Dají ti nový a tím to asi končí.

Tak chyba byla i v KLOUBU řízení. Tak doufám že již bude klid :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...