Přejít na obsah

Výdrž turba 1.9 TDI PD


Casio_o

Doporučené příspěvky

Já osobně si myslím, že taky hodně záleží na tom, jak se k motoru chováš (použitý olej, jestli po delší jízdě s velkým zatížením necháš turbo před vypnutím motoru "vydýchat" atd.) Řekl bych že těch 70 000 je opravdu málo. Nemá náhodou OI TDi u některých typů motoru stejný typ turbodmychadla?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevychladi po jizde...

to snad ani nejde, jenom blazen by po pul hodine, kdy auto drti na max zastavil u krajnice a hned vypnul. podle me 30vterinovej volnej dojezd na dochlazeni bohate staci

to samozřejmě stačí, ale většina řidičů nedělá ani to, natož dochlazování po zastavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja ked idem na chatu - kde je vzdy o 10stupnov menej nez v meste tak po tom miernom kopceku ked videm hore sa mi zvdy zapne chladic na vetraku ale je fakt ze turbo netreba zasa nechavat 30sekund dochladzovat staci tak cca 10-15 sekund pred vypnutim motora to nechat navolno behat.. jasne ze to netreba robit ak idete dole kopcom vtedy mozete hned vypnut ale pri tej zatazi to par sek. nechat tak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Já měl OI 81kw z 2002 ,ve 250.000km mi začalo blbnout to natáčení lopatek,tak jsem zajel do Bosche,tam to měněj samostatně maj na to servisní sadu,i s prácí to tam stálo něco přes 3000kč,když jsem pak kupoval OII měla OI najeto přes 420.000km a turbo šlapalo,do září jsem měl tu OI doma jako druhé auto pak jsem to prodal sousedovi pro syna kterej s tím lítá jak magor a pořád šlape.

Jasně že se sem tam najde kus kterej se nepovede,ale spíš souhlasím s tím že záleží na tom jak se k tomu člověk chová,znám případy že měněj turbo po 50-70000km.

Nyní mám na své OII 77kw něco přes 56000km a zatím v pohodě,uvidíme časem co vydrží!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastnim takovou malou firmičku a moji dodavatele a spolupracovníci jsou v Německu,Holandsku,Belgii a ve Švícarech a já jelikož nerad lítám a navíc po posled.zkušenosti kdy mi let do amsterodamu trval se zpožděním 14hodin jsem se na to vykašlal,sednu do auta na noc a max.za 8.5hod.jsem v amsterodamu taky a ještě navíc jezdim rád takže taková cesta je pro mě relax.

Abych pravdu řekl tak mi to ani nepřijde nějak hodně,jezdíval jsem i víc,rekord mám 122.000km za rok.Jezdím z 80% dálnice, tak tam to naskáče hned že to člověku ani nějak nepřijde,a ani to auto s těch dálnic po 400.000km není vůbec zhuntovaní,viz.můj případ kdy jsem ve 2002 kupoval u Autopapoušek,Praha 6 zmiňovanou OI 81kw tak tam odemně vykoupily OI 66kw 1999 s najet.375.000km a za dva týdny mi volal známí že ji viděl v jednom z nejznámějších Pražských autobazarů s najet. 89000km a vyplněnou servis.knížkou což mi teda přišlo dost drsný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...