Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Je jedno , jestli je to origo, nebo nikoli-zapojení je stejné, resp. koncern má otočené stálé a spínané napětí, ale barva kabelů zůstává. Někteří lidé si takto úmyslně radio zapojují. Dělá se to proto, že když někdo dlouho čeká v autě s vypnutým motorem, může vytáhnout klíč ze zapalování a šetří tím energii akumulátoru. Správně má rádio hrát i po vypnutí zapalování až do chvíle, dokud se nevytáhne klíč ze zapalování. Je to dobře udělané, ale stále s klíčem v zapalování je proudový odběr vyšší, než s klíčem vyndaným.

V tomto případě někdo pravděpodobně úmyslně napojil stálý proud na spínaný. Čili rozpojil červený kabel a spojil se žlutým na ISO svorkovnici.

Aby to bylo zapojeno dle origo, musí být žlutý zapojený na žlutý a červený na červený bez jakéhokoli rozpojení. Pokud není rádio origo, je možné, že někdo zapomněl přehodit žlutý a červený kabel. U takového zapojení se většinou stává, že radio přijde o setup a uložené stanice, ale nemusí to být pravidlem

Vloženo

Je to original,ale vzdy mi to fungovalo bez problemu,az ted jednou,asi ta zima nebo nevim.Vytahl jsem klic a radio stale hralo a neslo vypnout.Musel jsem na vypinac zatlacit fakt silou,aby se vypnulo. Rádio se vypnulo ale tlačítka ovládání zůstaly rozsvícené a nezhasli ani po tom co jsem z auta odešel a zamkl ho. Po poradě v servisu jsem odpojil a opetovne připojil baterku a Problém byl pryč.Absolutne nechapu.Ale jinak dekuji za rady.

• o 5 let později...
Vloženo
V 31. 1. 2017 na 19:27, Ladzahappy napsal:

Je to original,ale vzdy mi to fungovalo bez problemu,az ted jednou,asi ta zima nebo nevim.Vytahl jsem klic a radio stale hralo a neslo vypnout.Musel jsem na vypinac zatlacit fakt silou,aby se vypnulo. Rádio se vypnulo ale tlačítka ovládání zůstaly rozsvícené a nezhasli ani po tom co jsem z auta odešel a zamkl ho. Po poradě v servisu jsem odpojil a opetovne připojil baterku a Problém byl pryč.Absolutne nechapu.Ale jinak dekuji za rady.

To se mi taky teď stalo. A vybijí to baterku hodně? Díky

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj, nechcem zakladat novu temu. Mam radio RCD310 a vsimol som si ze ked odomknem auto a otovrim dvere, tak sa automaticky zapne. Podla navodu by sa ale malo zapnut az po vlozeni kluca.  Po vybrati kluca sa ale normalne vypne tak ako ma. V com moze byt problem? Nevidel som ani ziadnu moznost ako to nastavit. 

Vloženo

A nemáš problém na spínací skřínce, že se ti nerozpínají některé kontakty při vytaženém klíčku? Měl jsem podobný problém s rádiem na VW T4 a byla to spínačka.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...