Hobr Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 Nesvítí couvačky (zpětná světla – světla zpátečky) Oprava couvaček. Fabia-combi 1.2 47kW V případě že žárovky a pojistka jsou v pořádku může být vadný spínač couvaček nebo elektroinstalace. K čidlu zpátečky (couvaček) se lépe dostanete ze spodní části vozu. Je umístěn z čela skříně převodovky pod startérem.viz.foto Abychom zjistili kde je chyba, stačí vysunout konektor čidla, propojit kontakty např.kancelářskou sponkou a pootočit klíčkem v zapalování. Rozsvítí-li se couvačky (světla zpátečky) bude problém asi v čidlu. Ale i tak to neznamená že čidlo je vadné, mohlo být jen např.zaseklé. Přezkoušení čidla. Vyšroubovat čidlo , zastrčit do konektoru, zapnout zapalování , zamáčknout pohyblivý kolík čidla dovnitř. Rozsvítí-li se couvačky (světla zpátečky) stačí párkrát zatlačit kolík aby vytekl případně vniklý olej.Opět čidlo našroubovat do převodovky a zapojit konektor. Nebo přeměřit čidlo multimetrem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bendy_ Vloženo 21. Květen 2017 Sdílet Vloženo 21. Květen 2017 Dneska sem to cidlo menil a az pri zapojeni zasuvky sem si vsiml uhniliho dratu pod gumovou izolaci hned u konektoru :/ Nebudte jako ja...zkontrolujte nejdriv draty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houzva Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 zdravicko, mohu se zeptat jak se meni ten konektor? je cely rozpraskany a draty jsou uhnile az v konektoru, konektor jsem objednal jen nevim jestli je to pak potreba napajet nebo je to resene nejak jinak, objednal jsem original diky za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filllli Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 Jestli jsou dráty uhnilé a konektor jste objednal i s kousky kabelů, je nejlepší to napájet, kdyby jste chtěl krimpovat nové piny tak je to náročnější, a dráty k čidlu můžou být už málo dlouhé, podle mě je opravdu lepší to připájet :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.