Přejít na obsah

Vynulovani casu a km

Pavel68

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny, dnes se mi stalo, ze pri jizde na dvojku nam kvuli rychle pustene spojce zhasnul motor (jezdim autoskolu) a najednou se rozsvitily kontrolky ABS a ASR a neslo nastartovat otocenim klicku. Normalne jsem s nim otocil a starter se ani nepohnul. Skoro bych rekl, ze nekde doslo ke zkratu. Pak jsme chvilku pockali a najednou to slo normalne. Soucasne s tim se vynulovala vzdalenost ujetych kilometru a cas, ajko pri odpojene baterce. Nevite nekdo na co se mam dopredu pripravit??? Dik Pavel

1,9Tdi 81kW 2001

Editováno: , autor: Pavel68
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohla by být poškozená i volnoběžka v řemenici alternátoru

Volnoběžka v řemenici alternatoru??? Co ta by měla za vliv na to, že se vymaže komplet čas, ujetá vzdálenost a dokonce i nastavení rádia, jak jsem pak zjistil dodatečně.... :huh: Jako, že to málo dobíjí? Ale startuje to dál zase v pohodě... :unsure:

Odkaz ke komentáři

Ne že bych ti pomohl s problemem, mě se zase čas od času vymaže ujetá vzdálenost. Bez zjevný příčiny. Taky nikdo neví co toje. Ale auti jezdí normálně. :ph34r:

Dík :D Je dobrý vědět, že v tom nejsem sám, ale to, že chcípne motor a pak najednou člověk točí klíčkem a nic je docela blbý :(

Odkaz ke komentáři

přikláním se k tomu že to možná může být tou baterkou, jednou mi to vůbec nechtělo startovat a když to chytlo přes kabely tak se mě taky všecko vynulovalo i radio, udělalo mě to asi ještě 3x, pak sem vyměnil baterku a od tý doby je to ok..A tu baterku před tím sem tam měl tak 5 měsíců, jenomže to byla asi něaká mrdka která se válela na krámě něakou delší dobu a tak byla podle mě vadná..

Editováno: , autor: CANNON
Odkaz ke komentáři

Tipnul bych dosluhujici baterku, strelba od boku ;)

Baterka má rok....takže nevim...i když to neznamená, že by nemohla odejít po tom co dostává od rána do večera zabrat :)

Kdyz to udela znova, zkus tam dat nejakou jinou (z jinyho auta, nemusi bejt nova) a uvidis. Nebo proste jen prohodit, co to udela. Fakt bych ale tipnul na 1. priznak prichazejici smrti :)

Odkaz ke komentáři

Baterie, tlusté kabely a jejich připojení, hlavně na kostru. Napájení spínací skříňky, spínací skříňka, příslušná pojistka - všude zaručit dobrou vodivost.

Teď nevím, jestli jsi psal, že zdechne všechno nebo jen motor. Zůstane aspoň něco svítit?

Odkaz ke komentáři

Baterie, tlusté kabely a jejich připojení, hlavně na kostru. Napájení spínací skříňky, spínací skříňka, příslušná pojistka - všude zaručit dobrou vodivost.

Teď nevím, jestli jsi psal, že zdechne všechno nebo jen motor. Zůstane aspoň něco svítit?

No to je prave to, motor nezdechne, ale bezi, jen se zacnou prosvecovat kontrolky ABS a ASR a dneska se mi k tomu pridal dalsi bonbonek. Po zavreni dalkou auto zaclo houkat a neprestalo ani po odemceni ani kdyz jsem vrazil klicek do spinacky... Docela fajn...chodej kolem lidi...koukaj...nadavaj...cucej z oken...sila. :disgust:

Spis myslim taky nejaka kostra, nebo kratas, ale to sou vzdycky zavady, ktery se hledaj strasne blbe, zvlast kdyz jednou to udela a ted chvilku zase dobry... :huh:

Odkaz ke komentáři

Aha, tak to nebude některá z těch základních věcí o kterých jsem psal. Takovou vadu jsem neměl, tak jen teoreticky - nějaký zkrat v obvodech ABS a okolo, i když to by měla zafungovat pojistka. Tak snad špatný kontakt, ale najdi ho, že. A ten alarm, to nevím, proč se inicializoval. Ale taky jsem zažil něco podobného, chacha. Ale lidi to moc nevzrušuje, kdyby to někdo kradl, ale snad by si ho někdo všiml.

Tak brzké najití vady.

Odkaz ke komentáři

Aha, tak to nebude některá z těch základních věcí o kterých jsem psal. Takovou vadu jsem neměl, tak jen teoreticky - nějaký zkrat v obvodech ABS a okolo, i když to by měla zafungovat pojistka. Tak snad špatný kontakt, ale najdi ho, že. A ten alarm, to nevím, proč se inicializoval. Ale taky jsem zažil něco podobného, chacha. Ale lidi to moc nevzrušuje, kdyby to někdo kradl, ale snad by si ho někdo všiml.

Tak brzké najití vady.

No na ten alarm reaguje docela dost lidi, koukaj asi jestli nekrade nekdo jejich auto, protoze kdyz se presvedcej, ktery auto to vlastne houka, tak zase klidne zalezou. zajimalo by me, kolik lidi by bylo ochotno zavolat 158, kdyby u houkajiciho auta behali frajeri s bejsbol palkama a mlatili do skel...

Jinak dik za prani brzkeho objeveni zavady...bude to asi docela fuska...

Odkaz ke komentáři

muze to byt tim altikem...nebo jako jsem to mel ja...cau od casu me komplet vypadla elektrika...byl lehoucne nalomenej jeden drat mezi altikem a baterkou...

pres vag bych zmeril vystupni napeti z altiku

Zkusim zajet tady k nasemu servismanovi aby me to napich na VAG a schvalne co mu rekne...

Taky jsem zjistil, ze kdyz necham otevreny zadni dvere, tak pri zavreni na dalku se klidne zacvakne central a zapne alarm...ani nevim jestli mi to driv hlasilo pootevreny dvere, nebo ne.....si to auto dela co chce...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...