E300 Vloženo 12. Březen 2017 Sdílet Vloženo 12. Březen 2017 Ahoj Všem. Mám najeto 105.000km a nyní se mi při zahřátém motoru objevuje zvuk, který zřejmě nevěstí nic dobrého. Přirovnal bych to ke zvuku, kdy vezmete kus kovu a každou 0,5s při volnoběhu ho vezmete přes struhadlo. Žádné pískání, mlácení, ale zvuk "tření" kovu o kov a to pouze při zahřátém motoru. První servis mi řekl, že je to vychýlená volnoběžka alternátoru, origo servis mi řekl ,že poznat takové "vychýlení" při tolika otáčkách je naprosto nemožné. Záhadou zůstává, že zvuk je slyšet pouze a jen z kabiny vozu, při zvednuté kapotě zdá se být vše vizuálně i poslechem naprosto v pořádku. Intenzita "tření" se však zvyšuje s otáčkami motoru, ale pouze při zahřátém motoru. Ne, že bych řešil každý zvuk, ale tím jak denně najedu cca 250km slyším všechno, má někdo zkušenost s podobným zvukem, měl bych se na něco zaměřit? Přeci jen nemusím ihned nechat vyměnit volnoběžku / alternátor, ale aby mne něco zbytečně nepřekvapilo? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kOFA80 Vloženo 16. Duben 2017 Sdílet Vloženo 16. Duben 2017 nieco podobne sem tam pocujem pri zahratom motore tiez ale nieje to vzdy, tiez by ma zaujimalo co to je kedze diagnostika ziadne zavady nevykazuje ?Sent from my Nexus 5X using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kOFA80 Vloženo 1. Červen 2017 Sdílet Vloženo 1. Červen 2017 no skoda ze nikto sa s tym nestretol Odoslané z Nexus 5X pomocou Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš 93 Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Ahoj, mám ten samý problém. Vw golf 1.9tdi 77kw. Už si zjistil čím to je? Já mám najeto 144 tis a dělá mi to od 141. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Mění se zvuky když vystavíš spojku ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš 93 Vloženo 29. Červen 2017 Sdílet Vloženo 29. Červen 2017 Zvuky jsou furt stejné, jak při volnobehu, tak při zařazené rychlosti, při seslapnute spojce. Furt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 30. Červen 2017 Sdílet Vloženo 30. Červen 2017 No u 1.9 TDi mě nenapadá čim by to mohlo být. Píšeš do špatné sekce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš 93 Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Problém vyřešen. Kompresor klimatizace, když je vypnutý tak se zlehka točí a vrze:) při zapnutí přestane 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kOFA80 Vloženo 22. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2017 odskusal som to a presne to vydavalo ten zvuk, ak som zapol klimu vsetko Ok, aj sa da nejak ten kompresor premazat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stasio Vloženo 12. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2017 (editace) Zdravím všechny ovce :-) ...mam ten samy problem u Škoda O2 - r.v. 09 - 1.6 TDi CR ...byl jsem i v autor.servisu ŠKODA a ti mi vyměnily olej v kompresoru , a zvuk se o trošku s tiššil ale neni to vyhra , a někde netu čtu že se da vyměnit dily v kopresoru atd. Zde přikladam video ktere jsem našel na YT co mi to děla ( ale o něco miň ) Někde jsem četl že je dobre si nechat vyčistit klimu nalit spravne množstvi oleje a muže byt klid .....tak se ptam jestli nahodou nevite nebo jestli nemate zkušenosti jak zvuk odstranit ...diky :-) Editováno: 12. Říjen 2017, autor: Stasio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 16. leden 2018 Sdílet Vloženo 16. leden 2018 No vymenit kompresor ked huci asi cely ci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
veslo1 Vloženo 3. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2018 Je to tak. Zvuk vydává kompresor klimatizace . Po výměně vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.