Host MichalF Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 To je nejakych 4,8l/100km ... to je na benzin uz hodne ECONOMY RUN !!! ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 nechtelo se mi to pocitat. 4.8l/100km je economy run i v ropě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocht Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Podle me to urcite kontroluje nejaka instituce,nevim,jestli by si Shell dovolil nejaky podvody,nebo klamavou reklamu..... Pro me ted rozdil v nafte obyc. u Shellky a v ty V-power neni takovej,takze tam davam V-power....Rikam si aspon,ze tomu autu min ublizim,mozna prospeju Potom ale mezi normalnim benzinem a racingem uz to muze udelat i treba 4-5 korun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Ne podvědomě určitě nezvolňuji, jezdím stále stejně a taky jsem to předchozím příspěvku psal, ale čekal jsem, že mi to nebude nikdo věřít, ale to je vaše věc. Naschvál jsem se podíval do excelu kolik že to bylo ujetých km na jednu nádrž Racingu a přesně to bylo 1157 km. Jinak jen tak mimochodem celou cestu jsem jel dalo by se říct na jeden zátah s jednou asi hodinovou pauzou, skoro vůbec jsem nejel přes město a velkou část cesty jsem jel přes noc (menší provoz). V autě jsem jel půlky cesty sám a cestu velice dobře znám. Jinak jak napsal MichalF spotřebu maxidot ukázal 4,8 l/100. Při dojetí zpátky k benzince kde jsem předtím čerpal mi maxidot ukazoval dojezd 0km, a následně počitadlo na stojanu pumpy ukázalo po 3 cvaknutí pistole 54,6 litrů. Jinak normálně na Racing ujedu cca 1070 km, což je průměrná spotřeba cca 5,1 - 5,2 l/100. U N98 to je 5,7 l/100. Ještě dodám, že podle maxidotu je dlouhodobá průměrná rychlost 61km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 To snad taky zase zkusim, zni to lakave Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ttommirs Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Podle me to urcite kontroluje nejaka instituce,nevim,jestli by si Shell dovolil nejaky podvody,nebo klamavou reklamu.....Pro me ted rozdil v nafte obyc. u Shellky a v ty V-power neni takovej,takze tam davam V-power....Rikam si aspon,ze tomu autu min ublizim,mozna prospeju Potom ale mezi normalnim benzinem a racingem uz to muze udelat i treba 4-5 korun Ano kontrolní orgán = Česká obchodní inspekce kontroluje kvalitu motorové nafty dle normy ČSN EN 590 a u benzínu ČSN EN 228. Podle těchto norem ale nelze deklarovat, zda byla použita dodatečná přísada do paliva. Kolikrát jsem viděl, že tzv. "normální" nafta z terminálu Kralupy měla lepší hodnoty na atestu, než Shell V-power diesel. Např. cetanové číslo "běžné" nafty bylo 55,32661 a Shell 51,82658. Norma vlastně stanovuje limitní hodnoty, ale hodnoty jsou často daleko lepší....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Ne podvědomě určitě nezvolňuji, jezdím stále stejně a taky jsem to předchozím příspěvku psal, ale čekal jsem, že mi to nebude nikdo věřít, ale to je vaše věc. Naschvál jsem se podíval do excelu kolik že to bylo ujetých km na jednu nádrž Racingu a přesně to bylo 1157 km. Jinak jen tak mimochodem celou cestu jsem jel dalo by se říct na jeden zátah s jednou asi hodinovou pauzou, skoro vůbec jsem nejel přes město a velkou část cesty jsem jel přes noc (menší provoz). V autě jsem jel půlky cesty sám a cestu velice dobře znám. Jinak jak napsal MichalF spotřebu maxidot ukázal 4,8 l/100. Při dojetí zpátky k benzince kde jsem předtím čerpal mi maxidot ukazoval dojezd 0km, a následně počitadlo na stojanu pumpy ukázalo po 3 cvaknutí pistole 54,6 litrů. Jinak normálně na Racing ujedu cca 1070 km, což je průměrná spotřeba cca 5,1 - 5,2 l/100. U N98 to je 5,7 l/100. Ještě dodám, že podle maxidotu je dlouhodobá průměrná rychlost 61km/h. tak potom by mel shell premyslet o prejmenovani a misto racing pouzit slovo economy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Shell V-Power Economy Racing = závodění o to kdo dosáhne nejnižší spotřeby Jinak kdybych se fakt snažil, tak bych s tím dokázal zajet 100km trasu těsně pod 4 litry na sto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 hm, tak to uz jezdis s benzinakem za min jak s dyzlem. ja jenom cekam, kdy prijde nekdo, kdo jezdi s 1.9 TDI za 2,3l/100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rima Vloženo 4. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2006 Taky jsem viděl výsledky od ČOI a běžná N95 od Agipu měla 98 oktanu a N98 měla 100 oktanu. Akorát nevim, jak to vychází všem těm ostatním V-powerum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Marios, jen pro pořádek uvedu, že "papírová" spotřeba u 1,6 MPi (doufám, že to je tvůj motor) je 7,2 litru. Jestli s tím jezdíš v průměru o 2 - 3 litry méně, nebude asi něco v pořádku. Pokud jsi to myslel vážně, možná by bylo příště rozumnější koupit si jako dopravní prostředek místo auta kolo. Ušetříš si stres z toho, že musíš neustále na tu spotřebu myslet a podle toho jet a ostatním řidičům pak nervy, jak jim při takový jízdě nutně na silnici překážíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Tak jen pro pořádek. Dneska si to moje auto vzalo 14,5 l /100.... No furt se mi to zdá hodně na 2.0 Fsi co Vám???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Ty brdo, 14,5? To si to drzel furt pod parou, nebo si skakal po meste?? 14,5 nebere ani moje 4x4, ale to je tdicko... H. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 No jen pro pořádek, nejel jsem až tak rychle jen prostě dneska to auto žralo jako protržené a nejdřív nechtělo naskočit a pak tohle.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocht Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 To bych taky rekl,ze jsetli to nebylo vyslovene jen po meste,tak tam bude neco jak nema byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Asi to chce do servisu... Popravde mne v tech servisech v podledni dobe zacinaji dost "sr.." protoze furt nejaka diagnostika misto toho, aby pod to nekdo vlezl a podival se na to... H. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 1 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Jen tak pro pořádek (a pro jirkuK). Mám stejný motor jako Marios 1,6 FSI. Při používání benzínu N95 a lehkém překračování rychlostních limitů jezdím běžně se spotřebou 5,2 - 5,4l/100km. Při použití N98 by spotřeba šla ještě o trochu níž. O překážení v provozu při jízdě 60 v obci a 100 mimo obce se mluvit nedá. Jezdí tak většina řidičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 JirkaK : 1.6 MPI jsem mel v O1, ted mam 1.6 FSI. Auto je cele naprosto v pořádku, to že dokáže jezdit za méňé než jsou "papírové" hodnoty není na závadu, ale spíše naopak... Jinak brzda provozu asi nebudu, pač mě nikdo nepředjíždí... Nehledě na to, že už mám aj pár bodíků právě za tu rychlou jízdu (jsou to kur*y do jednoho!) A co se týče kola, tak mám dokonce dvě (obě MTB) a za sezónu najezdím více km, než plno lidí tady na fóru autem. A stres ze spotřeby? Jak jsi na to příšel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 ferda, Pavel: hele neprehanejte to s tim poradkem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 pánové omluvám se, ale myslel jsem, že jde o MPi a protože FSi má udávanej průměr o cca půllitru nižší, tak jste mě fakt přesvědčili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hany Vloženo 5. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 Wau, 5,2 - 5,4l/100km, tam se nedostanu ani kdybych to auto tlacil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kocht Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 (editace) Wau, 5,2 - 5,4l/100km, tam se nedostanu ani kdybych to auto tlacil Tak to ja jo a mam taky 1.9 TDi . Akorat teda ne ty 4 koule : Editováno: 5. Říjen 2006, autor: kocht Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_combi Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 (editace) V-power diesel, vetsi dojezd nepozoruju, ale ja ho mam stejne okolo 700km, takze jestli 700 nebo 710 uz me nezabije Inu, V-power, kvalita se hnedle pozna Podle toho dojezdu bude cetanove cislo hluboko pod 50 Jinak po sedmi tisicich litrech nejlevnejsi nafty tankovane v Tesku zatim zadne potize. Tak s tim Shellem nevim, nevim... Editováno: 5. Říjen 2006, autor: octavia_combi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 5. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2006 coze? co to placas clovece? jakej ma vztah cetanovy cislo V-poweru s mym dojezdem? dojezd mam stale stejnej at jezdim na naftu driv Aral, ted Shell nebo OMV...muj dojezd je danej tim, jak jezdim, ne naftou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.