Publikováno Duben 22, 20178 r Dobry den, prednedavnom som si zadovazil Skodu Octaviu 2 FL s typovym oznacenim 1Z, CAYC, rv. 2012. Vsimol som si jednu zvlastnu vec a rad by som sa poradil. Vonkajsie spatne zrkadla su totozne, tzn. obe su el. ovladatelne, obe su el. vyhrievane, obe sa el. sklapaju, obe maju blinker v spatnom zrkadle a obe maju osvetlenie exterieru (ziarovku zospodu zrkadla). Jediny rozdiel som si vsimol v nocnych hodinach ze lave spatne zrkadlo sa aj stmavuje a prave nie. Vsimol som si ze prave spatne zrkadlo nema v skle "foliu/sensor - prepacte nevyznam sa?" ktory by urcil stmavenie zrkadla (vid prilohy fotiek). Mam par otazok. 1 - ma to tak byt? 2 - ak na prvu otazku je odpoved nie, predpokladam ze staci vymenit iba sklo?, nakolko ostatna funkcionalita je rovnaka s lavym spatnym zrkadlom 3 - ak staci vymenit iba sklo, viete mi prosim poslat cislo nahradneho diela z Etky? 4 - ak niekto predava prave spatne sklo stmievacie v rovnakej farbe ake je lave, prosim poslite mi sukromnu spravu s cenou nahradneho dielu 5 - ak poznate webovy link ktore sklo je pre mna vyhovujuce, prosim uverejnite ho na forum Velmi pekne dakujem za akukolvek radu. S pozdravom, JanoXXL
Duben 23, 20178 r Autor Dakujem za reakciu. Mne by nevadilo ak sa vtedy auta vyrabali seriovo bez stamovovania praveho spatneho zrkadla. Ak je to mozne ze sa iba vymeni sklo a mozno pride k uprave RJ, rad by som mal aj druhe sklo ktore sa mi bude v nocnych hodinach stmievat. Problem vidim, ze neviem najst na nete to spravne sklo :-/. Keby mi tak vedel niekto poradit... Dakujem.
Duben 23, 20178 r Musí se dotahat i dráty. Ve škodovce by ti to sklo měli být schopni objednat (je stejné jako superb II) - je ale pěkně drahý (několik tisíc).
Duben 24, 20178 r Musíš jen natáhnout kabel do vnitřního zrcátka. Druhý kabel bude zem. Sklo stoji cca. 10 000 Kč ve Škodovce.
Duben 24, 20178 r 10 tisic snad ne, ale je fakt hodne drahe. Teoreticky by to mohl byt dil 8T0857536G. Ale to je jen takovy tip.
Květen 14, 20178 r Kolko vyjde dorobenie toho laveho stmavovacieho ak ho take nemam? Resp. som si to nevsimol. Mam aj osvetlenie nast. priestoru.
Květen 14, 20178 r len zrkadlá stoja 384€ s DPH.+kabeláž+robota Upraveno Květen 14, 20178 r od stann2
Květen 14, 20178 r Oba dráty jdou ze zrcátka. Na jednom je napětí, které se mění v závislosti na okolním osvětlení a na druhém kabelu je zem. Je to v elektrických schématech pro O2.
Květen 14, 20178 r Ok, potom je tam nějaká zem společná pro všechna zrcátka, ale vede to do vnitřního... Skoro bych se i podíval jestli není příprava ve dveřích spolujezdce, na předFL to bylo tak, že když bylo vnitřní, byla příprava až do A-sloupku... Upraveno Květen 14, 20178 r od ka_r_los
Květen 20, 20178 r JanoXXL: číslo dílu je: 8T0857536H nebo náhrada 4F0857536AH. Cena skla je hodně závislá od štěstí ( kde a od koho koupíš, cena použitého se pohybuje v rozmezí cca 1.500,- Kč - 2.500,- Kč, ale dá se sehnat i levněji ). Složitost zapojení se odvíjí od toho, jestli máš z výroby kabeláž pro stmívání skla v P zrcátku skutečně dotaženou až do svorkovnice pravého A sloupku ( v tom případě už dotáhneš kabeláž jen od A sloupku před dveřní jednotku až do zrcátka ), nebo nemáš ( pak musíš kabeláž od P zrcátka přes dveřní jednotku dotáhnout až k vnitřnímu stmívacímu zrcátku ). Zapojení není složitý, jsou to jen dva dráty. Pouze je trochu problém s protikusem ke svorkovnici na sklu zrcátka ( svorkovnice na sklu má číslo 8E0973202 ) - mně osobně se nepodařilo dohledat její číslo a koupit jí coby náhradní díl u prodejce ŠKODA, ale koupíš jí u prodejce dílů pro BMW pod číslem „BMW 61 13 8 366 275“ za necelých 170,- Kč ( foto protikusu přikládám ). Pokud se týká zapojení, tak od zastínitelného zrcátka vedou kabely k černé 16-i pólové svorkovnici na dveřní jednotce ( na pin 8 černo-šedý kabel; na pin 16 černo-zelený kabel ), následně z 20-i pólové svorkovnice na dveřní jednotce ( z pinu 1 bílo- červený a z pinu 10 bílo-žlutý ) do svorkovnice ve sloupku A na pravé straně ( na pin 7 bílo-červený a na pin 8 bílo-žlutý ) a odtamtud ke stropu k vnitřnímu stmívacímu zpětnýmu zrcátku na kabely shodných barev ( bílo-červený a bílo-žlutý ), průřez kabelů je po celé délce 0,35 mm2. Pro zapojení jsou ještě třeba piny č. 000 979 009 ( tzv. samice; 6 ks ) a č. 000 979 012 ( tzv. samec; 4 ks ). Upraveno Květen 20, 20178 r od koprda
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.