Lukassoo Vloženo 11. Květen 2017 Sdílet Vloženo 11. Květen 2017 Ahoj, zajímalo by mě, jaké otáčky cca máte po nastartování studeného motoru. Mám octavii 2.0 AQY řeším to, že mi autu po nastartování nedrží zvýšené otáčky, ale do cca půl minuty spadnou na volnoběžné, jako by byl motor už zahřátý. Především při teplotách pod nulou (klidně -10) mě to zaráží. Věc, která s tím možná souvisí - delší starty, motor točí cca 4 vteřiny, nechytá hned. Nesetkal se s tím někdo? Na co se zaměřit? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 Zkontroluj funkci klapky sání, já bych to typoval na vadný nebo slabý servomotorek, řešil jsem obdobný problém na 1.6 a teprve oprava ( výměna) motorku pomohla. Pak musíš udělat základní nastavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 25. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2017 A já bych řekl, že je to normální. AQY většinou opravdu déle točí než chytnou a otáčky se rychle ustálí na volnoběžných cca 750. Není důvod aby byly vyšší. Již jsem měnil dvakrát klapku a v tomto ohledu nebyl žádný rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voborný Vloženo 1. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2017 Děkuji za odpovědi. Mohu poprosit o radu, jak zkontrolovat ve VAG funkci škrtící klapky? Někde jsem četl, že při sledování hodnot škrtící klapky ve VAG se má při přidání a následném ubrání plynu zobrazit hodnota "decelerace", to se mi ale nezobrazuje, někdy tato informace jen problikne, i když motor vytočím do vyšších otáček. Další věc, co s tím možná souvisí je, že za jizdy, při přidání nebo ubrání plynu sebou motor silně škubne (i když přidám/uberu citlivě). Všechny tři silentbloky mám nové. Jde koupit samotný servo motorek? Komplet nová klapka je dost drahá, nerad bych ji koupil zbytečně. Moc děkuji za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.