happymaster23 Vloženo 23. Červen 2017 Sdílet Vloženo 23. Červen 2017 (editace) Ahoj, před nedávnem mi měnili celý sloupek řízení, jelikož v něm byl špatný nějaký snímač. Od té doby pozoruju (a dost možná si to jenom vsugerovávám), že řízení jde na místě více ztěžka a při jízdě se posilovač chová jakoby se zpožděním nebo gumově (úplně tam je cítit, že tam je nějaký motor, kterému trvá než začne něco dělat). Vím, že se dají nastavit různé profily posilovače a tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví, jaké profily se dají nastavit a jaký profil by měl být z výroby (1.2 TSI 81kW Combi). Mám totiž podezření, že tam nakódovali jiný profil než tam byl z výroby. Druhá věc je, jak nejjednodušeji profil zjistit? Kupovat diagnostiku se mi nechce a v autorizáku mi na otázku "Co tam je za profil?" řeknou "Ano, je tam profil"... Druhá věc, co se týká řízení, je, že mi nedávno po jednom ostřejším manévru s volantem začalo v řízení lupat. To se mi podařilo vyřešit uvolněním nastavování polohy volantu a novým zajištěním. Píšu to jen proto, jestli by to s tím výše uvedeným problémem nemohlo nějak souviset... Díky moc! Editováno: 23. Červen 2017, autor: happymaster23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 23. Červen 2017 Sdílet Vloženo 23. Červen 2017 (editace) Jestli začalo lupat tak je to na servis, ta vůle a pocit "gumy" může být příčinou špatného kloubu řízení. Je to ale jen moje laická domněnka. Myslel jsem že k tomu bylo i TPI ale bohužel jsem tady nic nenašel Editováno: 23. Červen 2017, autor: MilanHos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
happymaster23 Vloženo 27. Červen 2017 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2017 Díky za odpověď, situace se trošku vyjasnila. Projel jsem se jinou Fabií a ten rozdíl, ačkoliv je dost malý, tam je. Popsal bych ho asi tak, že správně má Fabia víc bezprostřednější řízení, jakoby rychlejší reakci na zatočení a zároveň jde posilovač v některých situacích lehčeji. Ale především - dneska tam zase začalo lupat a při otáčení to má takový tlumený zvuk jako když dře stará řemenice. Navíc mám radost, že se mi to podařilo i s tím dřením a lupáním poměrně hezky nahrát, tak už se těším jak to soudruhům hodím na hlavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 28. Červen 2017 Sdílet Vloženo 28. Červen 2017 Soudruzi vždy tvrdí, že to udělal ten čtvrtej, ikdyž tam pracují jen 3. Pak poreferuj jak jsi dopadl, bude to vodítko pro další lidi, kterým se to stane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorejs00 Vloženo 16. leden 2021 Sdílet Vloženo 16. leden 2021 ahoj mám dotaz, jak se ti projevovalo špatné čidlo na řízení ? já mám problém ,že někdy nejde dát plný rejd do leva chybí cca půl otáčky volantu ,dík za reakci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.