Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Neustále mě trápí kameny v krytech zadních kotoučů brzd. Nemáte s tím někdo zkušenost, nevíte jestli to Boleslav Mladý řeší? Díky za radu.

se rano podivam.

dotaz: ono se dela 1.9TDI s cervenym I? myslim v OII? a tys vymenil OI za OII?

• Autor

Tak jsem to červené I opravil na černé I :D a vyměnil jsem felicii za OCTAVII II :p

jo aha, sorry, s nekym jsem si te splet

• Autor

Jak tak koukám nikomu kameny do kotoučů nelezou. Přesto, a nebo právě proto, jsem dneska navštívil autorizovaný servis, jaký je jeho názor na tento problém. Po výroku vedoucího servisu "že za to můžou silničáři, protože neuklízejí silnice" a další neochotě se o tento problém zajímat jsem se rozhodl kontaktovat přímo Mladou Boleslav. Můžete mi někdo poradit kam se můžu v automobilce obrátit, nejlépe asi e-mailem?

Díky předem.

Hej mal som to v prednom kryte kotuca....dost sa s tym v servise potrepili, kym dosli na to , co to skripe . Stalo sa mi to len raz v minulu zymu.

Jak tak koukám nikomu kameny do kotoučů nelezou. Přesto, a nebo právě proto, jsem dneska navštívil autorizovaný servis, jaký je jeho názor na tento problém. Po výroku vedoucího servisu "že za to můžou silničáři, protože neuklízejí silnice" a další neochotě se o tento problém zajímat jsem se rozhodl kontaktovat přímo Mladou Boleslav. Můžete mi někdo poradit kam se můžu v automobilce obrátit, nejlépe asi e-mailem?

Díky předem.

skus tu, mne tam vzdy odpovedali:

Info linka

Všechny vaše dotazy ochotně zodpoví naši operátoři.

telefon: 800 600 000

e-mail: info@skoda-auto.cz

ted mi taky neco cinka v prednim kole a nemuzu prijit co to je :disgust: kolo sundany a ne ane na to prijit. pod plechem nic, ve vetrani kotouce taky nic. tak se asi zblaznim.jeste me napada, jesli to nebude zapadle za snimacem ABS. jinak uz netusim

• Autor

Tak jsem dneska volal do škodovky technikům (326 816 111) a dozvěděl jsem se, že jsem jediný komu zůstávají kameny za kryty kotoučů :o . Tak se omlouvám všem, zřejmě mám halucinace :( .

Nejses sam. Uz jsme kamen v Octavce meli trikrat. Naposledy pri ceste z Choratska tam vydrzel mrcha cca 600 km az za SLO/A hranice. Nepomahalo nic, couvani, rozjezdy dopredeu, dozadu, slalom, prudke brzdeni.

Vzdy si u toho zanadavam a neresim, protoze to byl casty jev i u Fabie.

Chtělo by to buď zvětšit mezeru u krytu, nebo zmenšit kamínky.

Alebo zväčšiť tie kamienky. Len by to laku moc neprospelo :D

• Autor

To se Vám to směje, jenže mě s tím manželka nechce jezdit, neboť ve městě budí pohoršení (nebo smích) u kolemjdoucích! Případné dotazy "jestli to vezem do šrotu" nebo " že si to máme nechat spravit" jsou na denním pořádku!

Mne sa to na Fabii stalo za 4 roky iba raz. Na OII zatiaľ ešte nie, ale ešte na ceste nie sú kamienky z posypu. Teraz prevládajú iba tie kamienky, ktoré sú obalené asfaltom. Všade robia u nás cesty.

• Autor

Já ty kameny řeším cca 2-3x za měsíc v létě a 5x za měsíc v zimě. Přičítám to ježdění po více či méně zpevněných cestách. Rozdíl mezi létem a zimou dělají disky, zimní plecháče s poklicemi nemají téměč žádné díry pro vylétnutí kamenů.

Teoreticky by to mohlo byť tými diskami, ja som mal v lete aj v zime elektróny a na Fabii to boli 15", teraz na OII 17". Tak je možné, že od plecháča sa tie kamienky odrážajú presne na brzdy a navyše plecháč je podstatne menší, než elektróny.

Já ty kameny řeším cca 2-3x za měsíc v létě a 5x za měsíc v zimě. Přičítám to ježdění po více či méně zpevněných cestách. Rozdíl mezi létem a zimou dělají disky, zimní plecháče s poklicemi nemají téměč žádné díry pro vylétnutí kamenů.

Tak keby toto robilo mne tak som riadne nasr..y! To je fakt uz prilis.

Stalo sa mi to raz v zivote este na S100 :D. Trvalo mi dost dlho kym som ho odtial dostal a nechalo mi to riadnu ryhu v kotuci. Je tam dodnes, kotuce maju uz 36 rokov, povodne z vyroby a najzdenych viac ako 400tis km!...Holt, vtedy to bol material ako lusk B)

Dnes uz nejazdi ale odpociva v garazi ;)

Mam plechace 15" v lete i zime, jezdim po ruznych povrsich, ale kamen v kotoucich (samozrejme mam vzadu bubny) jsem jeste nemel. Jestli ano, tak hned vypadl.

• Autor

Jenže já mám vzadu kotouče (OII -4x4). Vpředu problém není.

Do bubnů se snad nic dostat nemůže, nebo jo?

to asi tezko, ale jako to co pises, ze se ti deje, to bych asi nervove nevydrzel a vomlatil jim to o hlavu. to se nesmi u takovydleho auta stat!!!!!

• Autor

Oficiálně to servis nechce řešit, jejich odpověď jsem psal výše. Mechanik mi bokem řekl, že kryty jsou udělané jinak než na OI, s menší mezerou a tvarem který v podstatě znemožňuje vypadnutí kamínků. Jdou ven pouze po obroušení na rozměr mezery nebo po oddálení krytu.

Úplně mimo mísu: teď jsem si nainstaloval nový FIREFOX 2.0 s kontrolou pravopisu a ono to funguje! Bezva věc, doporučuji proti překlepům.

a to si clovek rika, jak by se o nej mel servis starat, kdyz si u nich to auto koupim

Boco - a nebola tá výdrž kotúčov u Š100 daná náhodou tým, že motor mal nič moc výkon a zároveň že tie brzdy zase až tak veľmi nebrzdili?

:D

no pravda je ze otec na nej jazdil rozumne a setril ju, auto nepoznalo sol v zime prvych 20 rokov ;)

Ked som ju dostal do ruk ja tak som sa s nou trocha pohral, teraz je tam motor s vykonom cca 45-47kW. Tych cca 70-80tis co som najazdil nezanechalo nijake stopy na kotucoch, okrem toho kamena :disgust:

A to som ju vobec nesetril navyse som bol mlady a ako kazdy mlady som mal pocit ze mam Ferrari :D

Velmi rad na nu spominam, najma na tu bozsku spolahlivot a moznost VSETKO urobit doma...

Ale to je uz je na ine (dlhe) rozpravanie... ;)

• 3 měsíce později...

Mě to dělá taky, letos už cca 4x za zimu. Tip na opravu ze servisu: vozit sebou dlouhej šroubovak(30cm), vždycky krátce couvnout, aby kámen spadnul dolů a pak dírou v plecháči, která je někde nahoře(jakoby na 12 hodinách) tam narveš ten šroubovák a odtlačíš ten zadní plechovej kryt. Většinou se do to vždycky povede, bez nutnosti sundávání kola.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.