Přejít na obsah

Kameny v krytech kotoučů

HonzaKLE

Doporučené příspěvky

Jak tak koukám nikomu kameny do kotoučů nelezou. Přesto, a nebo právě proto, jsem dneska navštívil autorizovaný servis, jaký je jeho názor na tento problém. Po výroku vedoucího servisu "že za to můžou silničáři, protože neuklízejí silnice" a další neochotě se o tento problém zajímat jsem se rozhodl kontaktovat přímo Mladou Boleslav. Můžete mi někdo poradit kam se můžu v automobilce obrátit, nejlépe asi e-mailem?

Díky předem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tak koukám nikomu kameny do kotoučů nelezou. Přesto, a nebo právě proto, jsem dneska navštívil autorizovaný servis, jaký je jeho názor na tento problém. Po výroku vedoucího servisu "že za to můžou silničáři, protože neuklízejí silnice" a další neochotě se o tento problém zajímat jsem se rozhodl kontaktovat přímo Mladou Boleslav. Můžete mi někdo poradit kam se můžu v automobilce obrátit, nejlépe asi e-mailem?

Díky předem.

skus tu, mne tam vzdy odpovedali:

Info linka

Všechny vaše dotazy ochotně zodpoví naši operátoři.

telefon: 800 600 000

e-mail: info@skoda-auto.cz

Odkaz ke komentáři

Nejses sam. Uz jsme kamen v Octavce meli trikrat. Naposledy pri ceste z Choratska tam vydrzel mrcha cca 600 km az za SLO/A hranice. Nepomahalo nic, couvani, rozjezdy dopredeu, dozadu, slalom, prudke brzdeni.

Vzdy si u toho zanadavam a neresim, protoze to byl casty jev i u Fabie.

Odkaz ke komentáři

Já ty kameny řeším cca 2-3x za měsíc v létě a 5x za měsíc v zimě. Přičítám to ježdění po více či méně zpevněných cestách. Rozdíl mezi létem a zimou dělají disky, zimní plecháče s poklicemi nemají téměč žádné díry pro vylétnutí kamenů.

Tak keby toto robilo mne tak som riadne nasr..y! To je fakt uz prilis.

Stalo sa mi to raz v zivote este na S100 :D. Trvalo mi dost dlho kym som ho odtial dostal a nechalo mi to riadnu ryhu v kotuci. Je tam dodnes, kotuce maju uz 36 rokov, povodne z vyroby a najzdenych viac ako 400tis km!...Holt, vtedy to bol material ako lusk B)

Dnes uz nejazdi ale odpociva v garazi ;)

Odkaz ke komentáři

Já ty kameny řeším cca 2-3x za měsíc v létě a 5x za měsíc v zimě. Přičítám to ježdění po více či méně zpevněných cestách. Rozdíl mezi létem a zimou dělají disky, zimní plecháče s poklicemi nemají téměč žádné díry pro vylétnutí kamenů.

Mam plechace 15" v lete i zime, jezdim po ruznych povrsich, ale kamen v kotoucich (samozrejme mam vzadu bubny) jsem jeste nemel. Jestli ano, tak hned vypadl.

Odkaz ke komentáři

Oficiálně to servis nechce řešit, jejich odpověď jsem psal výše. Mechanik mi bokem řekl, že kryty jsou udělané jinak než na OI, s menší mezerou a tvarem který v podstatě znemožňuje vypadnutí kamínků. Jdou ven pouze po obroušení na rozměr mezery nebo po oddálení krytu.

Úplně mimo mísu: teď jsem si nainstaloval nový FIREFOX 2.0 s kontrolou pravopisu a ono to funguje! Bezva věc, doporučuji proti překlepům.

Odkaz ke komentáři

:D

no pravda je ze otec na nej jazdil rozumne a setril ju, auto nepoznalo sol v zime prvych 20 rokov ;)

Ked som ju dostal do ruk ja tak som sa s nou trocha pohral, teraz je tam motor s vykonom cca 45-47kW. Tych cca 70-80tis co som najazdil nezanechalo nijake stopy na kotucoch, okrem toho kamena :disgust:

A to som ju vobec nesetril navyse som bol mlady a ako kazdy mlady som mal pocit ze mam Ferrari :D

Velmi rad na nu spominam, najma na tu bozsku spolahlivot a moznost VSETKO urobit doma...

Ale to je uz je na ine (dlhe) rozpravanie... ;)

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Mě to dělá taky, letos už cca 4x za zimu. Tip na opravu ze servisu: vozit sebou dlouhej šroubovak(30cm), vždycky krátce couvnout, aby kámen spadnul dolů a pak dírou v plecháči, která je někde nahoře(jakoby na 12 hodinách) tam narveš ten šroubovák a odtlačíš ten zadní plechovej kryt. Většinou se do to vždycky povede, bez nutnosti sundávání kola.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...