MartinM_2013 Vloženo 4. Září 2017 Sdílet Vloženo 4. Září 2017 (editace) Zdravim vsechny diskutery, jelikoz nemam vuz s MAXIDOT a chybely mi informace o nekterych dulezitych hodnotach, ktere vuz dava k dispozici, rozhodl jsem se vytvorit si vlastni palubni pocitac s dotykovou obrazovkou. Vysledek me prace je na nize uvedenych fotografiich. Pri kazdem spusteni se detekuje zda v DTC nejsou ulozeny nejake chybove kody, pokud ano, pokazde se vypisi a je i moznost jejich mazani. Neustale se monitoruji vsechny hodnoty a v pripade prekroceni jejich limitu, jsem informovan o prekroceni napr. teploty chladici kapaliny, riziko moznosti vzniku namrazy a v neposledni rade take varovani po 2h jizdy, atd. Ke kazde hodnote displej muze kreslit grafy s 5 min historii. Mereni spotreby neni limitovano "stropem" jako u vsech vozu a znacek (Skoda napr. stropuje kolem 50l/100km, aby ridic nesel za jizdy do komatu), ale ukaze skutecnou hodnotu aktualni spotreby. V pripade, ze se ve voze rozsviti MIL kontrolka (kontrolka motoru) jsem o tomtez informovan vcetne vypisu pripadnych chybovych kodu. Zatim to mam ulozene kvuli prenosnosti v krabicce, ale uvazuji o pevnem zabudovani do palubovky vozu. Zapinani/vypinani je automaticke s klickem, takze staci mit dostupny pouze displej. S vozem komunikuji pomoci bluetooth a ELM 327. Toz to je muj takovy decentni tuning Editováno: 4. Září 2017, autor: MartinM_2013 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 5. Září 2017 Sdílet Vloženo 5. Září 2017 @MartinM_2013 super praca. Mam dotaz, citas cez to iba standardne OBDII PIDy alebo si sa ponoril aj do studia specifickych koncernovych? Ja neviem nikde najst PID teploty oleja a pridat rovnicu napr. do Torque. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinM_2013 Vloženo 5. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Září 2017 Diky. Vycitam pouze zakladni PIDy, ale nerikam, ze jsem s vyvojem skoncil. Neustale se to snazim vylepsovat a v pameti jeste nejake misto je. Prehravani firmware se deje pomoci bluetooth, takze netreba nic z vozu vytahovat, staci se pripojit NB a vse mam aktualizovane. Nyni jsem dodelaval mereni z 0...100km/h a brzdnou drahu ze 100..0. Viz. obr. Jeste si pohravam s myslenkou, ze dodelam pruzne zrychleni 80..120km/h. Myslim si, ze mereni mam zmaknute lepe nez androidi aplikace, ktere vycitaji relativne pomalu a tim vnaseji do mereni chybu. Pokud je rychla RJ vozu, vyctu az 10 udaju o rychlosti za 1s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinM_2013 Vloženo 21. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2017 (editace) Jelikoz jsem mel nevyuzity prostor v popelniku, tak jsem tam palubni pocitac zabudoval. V pripade potreby sklopim dvirka a je schovany Editováno: 21. Září 2017, autor: MartinM_2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luki@007 Vloženo 23. Září 2017 Sdílet Vloženo 23. Září 2017 Super práce ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinM_2013 Vloženo 23. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2017 (editace) Diky, ja se tim bavim. Tady jsem nahral jak to funguje. Spotrebu to pocita trochu pomaleji, protoze na pozadi se stale vycitaji vsechny udaje, mozna to predelam tak, aby se vycitaly jen udaje, ktere jsou pro vypocet nutne. Pokud by nekdo vedel jak na vypocet spotreby dieselu, byl bych vdecen. Editováno: 23. Září 2017, autor: MartinM_2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinM_2013 Vloženo 3. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2018 Dovolim si uvest jeste dalsi vylepseni, ktere jsem zabudoval do sveho palubniho pocitace. Obrazovka zakladnich udaju s varovanim prekroceni nastavene rychlosti (stejna funkce jako na pristrojovce), akorat muj palubak hlida 2 nastavene rychlosti (cas 0:35): OnLine diagnostika lambda sondy: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boris Lednický Vloženo 30. Září 2018 Sdílet Vloženo 30. Září 2018 Aký displej si na to použil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinM_2013 Vloženo 18. Červenec 2019 Autor Sdílet Vloženo 18. Červenec 2019 (editace) Dodelal jsem si analogovou LED obrazovku, ktera imituje klasicke LED otackomery jeste ze starych skodovek napojenych na zapalovaci civku. https://www.youtube.com/embed/EdHmpyzri8k?feature=oembed p.s. pouzity displej je dotykovy TFT s automatickou regulaci podsviceni o velikosti 2.8" ... Editováno: 18. Červenec 2019, autor: MartinM_2013 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahulík Vloženo 19. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 Moc pěkná práce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 24. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2019 Pěkné. Škoda že žádný jiný vývojář v aplikaci neumí z PID vytáhnout nic užitečné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.