Přejít na obsah

Klepani od predniho kola

radarek

Doporučené příspěvky

Posledni dobou slysim od predniho praveho kola dute klepani, jako by gumovym kladivkem do karoserie. Zajimave je, ze intenzivnejsi je to vzdy pri chladnych ranech. Staci pricne prejizdet vyjete koleje na krizovatce. Pozdeji, jako kdyby se ta soucatka zahrala, to postupne slabne. Podle mechanika to nesouvisi se stabilizatory ani ramenem. Jedine, co me napada, jsou tlumice.Snad jejich horni ulozeni. V dilenske prirucce o podobnych zvucich, jenz zapricinuje vadny tlumic, neco pisi. Chtel jsem se zeptat, zda-li nekdo ma s podobnymi zvuky zkusenosti. Dikes kol104

Fabia Combi 2001, 1.4 MPI, 125 000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledni dobou slysim od predniho praveho kola dute klepani, jako by gumovym kladivkem do karoserie. Zajimave je, ze intenzivnejsi je to vzdy pri chladnych ranech. Staci pricne prejizdet vyjete koleje na krizovatce. Pozdeji, jako kdyby se ta soucatka zahrala, to postupne slabne. Podle mechanika to nesouvisi se stabilizatory ani ramenem. Jedine, co me napada, jsou tlumice.Snad jejich horni ulozeni. V dilenske prirucce o podobnych zvucich, jenz zapricinuje vadny tlumic, neco pisi. Chtel jsem se zeptat, zda-li nekdo ma s podobnymi zvuky zkusenosti. Dikes kol104

Fabia Combi 2001, 1.4 MPI, 125 000

Podle mě tyčky stabilizátoru, nebo vymlácený samotný stabilizátor (uložení, plastové pouzdra)

Odkaz ke komentáři

To ne, ale začal bych u těch stabilizátoru, což se mi jeví jako více pravděpodobné. Tátovi, jak se na stabilizátoru rozpadly plastové pouzdra (starý typ stabilizátoru), znělo to při přejezdech nerovností úplně stejně, jak popisuješ. Jako by někdo bouchal gumovou palicí do podlahy. Podobně se ozývají i vymlácené tyčky stabilizátoru.

Pravda při těch kilometrech co tam máš, to může být cokoliv.

Ještě doplním vadné ložisko horního uložení tlumičů se ozývá, kovovým zvukem, jakoby brknutí pružiny, nepravidelně, nejvíce za vlhka, při zhoupnutí, někdy při natáčení kol.

Editováno: , autor: pava
Odkaz ke komentáři

Dival jsem se na ty pouzdra uchyceni stabilizatoru. Vypadaji docela k svetu. Zkousel jsem zahybat s kostmi a v jednom pripade, asi pri dobre konstalaci hvezd, byla citit velka vule. Pri dalsich pokusech se to uz tvarilo pevne. Chtel jsem se zeptat, zda-li jde ucit klepani stabilizatoru touto zkouskou? V dilenske prirucce o pouzdre stabilizatoru nic nepisou. Divne. Sakra nejcastejsi dil, ktery odchazi, a oni o nem nenapisou ani radku. Jsou to ty ocelove paskove uchytky, ktere sviraji pres gumu pricny stabilizator?

Dekuji :unsure:

Odkaz ke komentáři

Dival jsem se na ty pouzdra uchyceni stabilizatoru. Vypadaji docela k svetu. Zkousel jsem zahybat s kostmi a v jednom pripade, asi pri dobre konstalaci hvezd, byla citit velka vule. Pri dalsich pokusech se to uz tvarilo pevne. Chtel jsem se zeptat, zda-li jde ucit klepani stabilizatoru touto zkouskou? V dilenske prirucce o pouzdre stabilizatoru nic nepisou. Divne. Sakra nejcastejsi dil, ktery odchazi, a oni o nem nenapisou ani radku. Jsou to ty ocelove paskove uchytky, ktere sviraji pres gumu pricny stabilizator?

Dekuji :unsure:

Aby jsi zjistil vůli v tyčkách, musíš je aspoň na jedné straně uvolnit, vysunout ven a zahýbat v kloubu, musí jít cítit odpor, pokud je kloub úplně volný, tak je tyčka špatná. Jak s tím zahýbeš poznáš to. Vysvětlovali mi to kluci v servisu. Dali mi dva, tady ten je špatný, tady ten dobrý, já to zkusil a hned mi to bylo jasné.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...