Přejít na obsah

Zadní náprava

zmesky

Doporučené příspěvky

Chci si na zadní nápravu dát kotouče.Původně jsem myslel,že přehodím celou nápravu,ale je to z bouračky,kdy to auto šlo i přes střechu a mě se zdá,že je trochu ohnutá.A navíc na mojí mám nedávno měněné náboje.Tak se chci optat,jestli tam můžu nechat náboje původní(bubnová brzda) a dosatit na ni jen kotouče,desky,lanovody a třmeny.Kupovat se mi je nechce a z té kotoučové nápravy je použít nemůžu,ložiska jsou nic moc,taky naštěstí nic nestála ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci si na zadní nápravu dát kotouče.Původně jsem myslel,že přehodím celou nápravu,ale je to z bouračky,kdy to auto šlo i přes střechu a mě se zdá,že je trochu ohnutá.A navíc na mojí mám nedávno měněné náboje.Tak se chci optat,jestli tam můžu nechat náboje původní(bubnová brzda) a dosatit na ni jen kotouče,desky,lanovody a třmeny.Kupovat se mi je nechce a z té kotoučové nápravy je použít nemůžu,ložiska jsou nic moc,taky naštěstí nic nestála ;)

Já osobně bych to neměnil. V zimním období kotouče trpí a odrezávají,protože se neobrzdí jako v létě.

Odkaz ke komentáři

Tak to mám víc problémů s těma bubnama.Už mám druhé auto na bubnech a na předku je to znát,že se zadek ulejvá.Co se týká brzd,tak nešetřím a nekupuju podle ceny,ale když jedeš po dálnici a někdo se ti tam nacpe,tak musíš někdy víc na brzdu a časem je to cítit ve volantu,že přední kotouče začínají házet,ale u kotoučové octavie se to nestalo a kolegovi to brzdí i o dost líp.Je to jen můj názor,ale když by to bylo horší,tak by kotoučové brzdy tolik na auta nedávali. ;)

Odkaz ke komentáři

Tak kotouče jsou na autě a je to fakt změna.Nápravu jsem nechal původní,náboje pasujou z bubnové brzdy,tak stačilo vyměnit jen štíty,brzdové třmeny s držákama,kotouče,desky,lanovody,brzdové trubky a kapalinu.Krásná práce v klidu na pár hodin.Ještě kdyby to tak jelo,jak to teď brzdí :palec2: Ale to zase až jindy -_-

Odkaz ke komentáři

Nebol problem s ovzdusnenim ? Myslim, ze niekto na fore sa pytal, ci sa do strmena pred montazou nema naliat brzdova kvapalina.

Mna tiez caka vymena.

Mam 1,6 74kW a menim vpredu komplet naboje aj s kotucmi za 280mm a dozadu iba ako "zmesky", kedze napravy nie su.

Odkaz ke komentáři

Nedavno jsem ty ložiska měnil,tak tam tak nedržely,ale udělal jsem si takové dvě páky,které se dali ohnout až za abs korunku,tak se to netehalo za kraj náboje a vše to přežilo v pohodě.Kdyby nebyli nedávno dávané,tak asi tak dobře nepůjdou -_- A co se týká té kapaliny,tak to šlo v pohodě.Komplet jsem všechno vypumpoval a vypustil,pak jsem to 3x oběhl a odvzdušnil a bylo to v pohodě.Jen pro jistotu ještě jednou druhý den a nemůžu si to teď vynachválit lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...