vichjiri Vloženo 1. Květen 2018 Sdílet Vloženo 1. Květen 2018 Ahoj Škodováci! Dneska jsem řešil naprosto neuvěřitelnou závadu. (Škoda Fabia Combi 1.9 SDI 2001) Rozvážel jsem po vesnici nějaký letáky, byla to víceméně popojížděčka. Po cca hodině ježdění jsem zařadil zpátečku a celé auto zhaslo. Zkouším to znova a pořád dokola. Tak jsem popředu dojel domů a tam jsme to začali řešit. Problém byl v tom, že jsem měl rozviklanou tzv. "páku řazení" hned u skříně převodovky, která se ve chvíli řazení zpátečky dotýkala plusu na startéru, takže to tam házelo neuvěřitelný zkraty a ohňostroje. Zkoušel jsem utáhnout tu matku, co uchycuje tu páku k ose převodovky, ale ta byla utažená dost a i přesto byla páka pohyblivá a rozviklaná. Tak jsme tam dali pár podložek, které páku zaaretovali do té správné polohy, ale zkraty trvaly nadále. Nakonec jsme museli zvolit nouzové řešení a prostě jsme prasecky ubrousili tu část páky, která se dotýká startéru. Aktuálně jsem pojízdný, ale asi ne na dlouho. A moje otázky. Nesetkal jste se někdo se stejným problémem? Jak je možné, že páka se ve své správné poloze stále dotýká startéru? Mohla se mi nějak hnout ta osa v převodovce? Do přílohy jsem hodil fotky, abyste si udělali obrázek. Díky moc za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 4. Květen 2018 Sdílet Vloženo 4. Květen 2018 Pán to chce bez čepičky ;-D Fabii neznám.Ale vážně Na Octavii v tom místě je na matce která drží kabel plastové krytí navíc podle mě musí být vyrvaný nějaký silentblok reakce nebo motoru, protože není možný aby bylo řazení tak blízko! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.