Publikováno Květen 20, 20187 r Zdravím, mám oktavku III 2.0 TDi 110kw, už asi 1 rok ma dosť otravuje nepríjemne hucanie v kabine, na voľnobehu sa to prejavuje ako keby bol deravý vyfuk, za jazdy asi cca 1750 ot/ min to prerastie až do nepríjemnej rezonancie a vibrovania palubovky. Pri zisťovaní príčiny som prišiel na tento zaujímavý fakt: pri zhodeni klinového remena, čiže neaktivnom alternátore a kompresore klimatizácie je hucanie a rezonancia preč po prepojení kratším remeňom medzi remenicou motora a alternátora - ticho, takisto ticho po prepojení remenice motora a kompresora klimatizácie, z toho mi vyplynulo, ze chybná je napínacia kladka, tak som kúpil novú, vymenil, nasadil klinový remeň a naštartoval v domnienke, ze chyba je odstránená, na moje prekvapenie hucanie a rezonancia boli naspäť. Stretol sa už niekto s niečim podobným, som z toho už dosť znechutený Dakujem za rady a informácie
Květen 20, 20187 r A nemuze ten zvuk byt jakoby klepani kovu? Mirim na trubku klimatizace ktera se muze opirat o sroub karoserie.. a tim rezonovat.. A je vice slyset zevnitr nez z venku?
Květen 20, 20187 r Autor Trúbky od klimatizácie som už skúšal hýbať a nič, je to počuť vo vnútri kabíny, zvonku ni je počuť nič nezvyčajne na motore, mám pocit ze je to skôr niečo rotačného charakteru
Květen 20, 20187 r Zitra najdu tpi kde se resi vnitrni rezinace od klimy, kdyztak na to kukni..(ta trubka rezonuje v casti vnitrni pod palubovkou) jinak jinej problem podobneho razu jako je tvuj jsem jeste nevidel.
Srpen 28, 20187 r Nemůžu tu trubku zaboha najit, podle těch fotek. Něco mi tam taky klepne kdyz přidám plyn, tak jsem se na to chtěl podívat. Poradí někdo??
Září 11, 20241 r Mne bolo počuť ako zvuk priklepovej vŕtačky tiež len zvnútra kabíny keď som pridával za jazdy plyn. Pozrel som pod kapotu a spojka výfuku pri motore odhnili na nej sroby a vypadla trúbka výfuku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.