Přejít na obsah

kubatura:-)

Kenedz

Doporučené příspěvky

bych řekl, že sazba by měla být jedna a to proto, že i s vozidlem o výkonu pár koní nebo malým obsahem můžeš udělat velkou škodu. Je úplně jedno jestli máš auto s malým objemem nebo malým výkonem, když to narveš do drahýho auta tak uděláš větší škodu než když to s drahým autem narveš do 120-ky. Jedna sazba a hotovo B)

zasadne nesuhlasim

tatistika a teoria prevdepodobnosti pri zohladneni znamych faktorov jasne hovori cim vyssia kubatura a cim silnejsi motor tym je vyssia pravdepodobnost "nehody"

takze som za zohladnenie viacerych hladisk nielen kubatury ale aj veku vodica, jeho skusenosti a uplatnovanie bonusov ale aj malusov.

Len kubatira nestaci - je to nespravodlive presne ako ste napisali stare diesely 2,3D vo fordoch okolo 50kW vsa 2,0 TDI 125kW ci 1,9SID 47kW vs 1,9TDI 96kW

Ale momentalna politika delenia podla kubatur vyhovuje poistovniam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ty platíš za svoji blbost (že bouráš) a je přece úplně jedno jakou kubaturou. Platíš za to že škoda kterou způsobíš někomu jinému nepůjde z tvé kapsy a škodu uděláš jak s drahým tak s levným autem. Něco jiného je havarijní, ale tady se bavíme o povinném

nieje jedno ci buras v polskom fiate o obsahu nejakej flasky od coly s obsahom pol litra, alebo ci buras s autom o obsahu 1.8 T, 2,0 TDI ci nejakym peknym trojlitrom

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - z výkonem nebo kubaturou by to nemělo mít nic společného. Kamaradka co měla Jarise s motorem 1l nebo tak něco a vykonem par koní to narvala na křižovatce do A8 v hodně velké rychlosti. Její auto totalka ona 3 měsíce v těžkém stavu a na A8 škoda pokud si vzpomínam kolem 300 nebo i víc tisic.

No a jaký měl na tuto nehodu vliv výkon nebo kubatura.

Další věci je - auto které ma motor 1,2 s výkonem řekněme 45kw přeci taky může uhánět rychlosti 150km/h a přeci při nehodě má největší význam právě narazová rychlost. Takže uděla stejnou škodu jako auto z 2,5l motorem a výkonem 250kw které jede taky rychlosti 150km/h. Nebo snad ne.

Ale jak napsal Maverick - pojišťovny si to pořadně spočitaly.

aky na to mal vplyv vykon ci kubatura?

Mozno keby mala o par kilovatow viacej tak dnes tu medzi nami nieje, lebo by sla rychlejsie... asi taky.

Proste ak niekto preceni opar konikov nemusi to byt nutne tragedia, ale ak niekto preceni 150kW tak statisticky aj relane je vyssia pravdepodobnost tazkej havarie

Odkaz ke komentáři

Přesně tak - z výkonem nebo kubaturou by to nemělo mít nic společného. Kamaradka co měla Jarise s motorem 1l nebo tak něco a vykonem par koní to narvala na křižovatce do A8 v hodně velké rychlosti. Její auto totalka ona 3 měsíce v těžkém stavu a na A8 škoda pokud si vzpomínam kolem 300 nebo i víc tisic.

No a jaký měl na tuto nehodu vliv výkon nebo kubatura.

Další věci je - auto které ma motor 1,2 s výkonem řekněme 45kw přeci taky může uhánět rychlosti 150km/h a přeci při nehodě má největší význam právě narazová rychlost. Takže uděla stejnou škodu jako auto z 2,5l motorem a výkonem 250kw které jede taky rychlosti 150km/h. Nebo snad ne.

Ale jak napsal Maverick - pojišťovny si to pořadně spočitaly.

ani s druhou castou prispevku sa neda ani trosku suhlasit.

Predsa auto so 45kW ked ide 150km/h tak je to pravdepodovbnost ze ho vsetci budu takto vyuzivat povedzme 5%-tna, pricom pri 2,5 litrovom aute je tato pravdepodobnost 45%-tna.....

takze je 9krat vyssia pravdepodobnost ze porusia predpisy vodici v silnejsich kubaturach, a to nehovorim nic o preceneni schopnosti

nebavme sa o tom kto aku skodu sposobi ("cca" obe auta rovnaku), ale bavme sa o tom, ze aka je pravdepodobnost havarie a ta je u 2,5 litroveho auta "cca" 9krat vyssia

Odkaz ke komentáři

Jasně, maj to spočítaný, hodně pojištěnců má menší kubaturu... B) jinak sám jsem už několik bouraček zažil a vím, že i malý auto dokáže pěkně bourat, ale dle mýho se s tím větším a silnějším udělá zpravidla škoda vyšší.. -_-

presne tak......

ja sam mam 1,2 HTP prave koli poistke (ale aj spotrebe), ale nielen koli poistke

Odkaz ke komentáři

2Olo 2 Martin: Akorát furt nechápu proč by měla třeba fábie 47 kw platit míń než fábie 96kw apod.

porozmyslaj, zamysli sa ako jazdi priemerny majitel sukromnej 1,2 HTP a ako jazdi majitel 1.9 TDI RS.

Porozmyslaj kto si ich priemerne kupuje, porozmyslaj kolko s nimi priemerne nabehaju

a zistis.....

Odkaz ke komentáři

Milý čtenáři,reakce pana moderátora vaši diskusi nasměrovala směrem k jinému předmětu,ale to posuďte sami,připojuji původní tex o kterém jsem předpokládal,že diskuse bude:Snad mohu říct,že jsem rád když mohu jezdit s českým výrobkem,ALE chtěl bych pochopit,proč konstruktéři české škodovky nezohledňují,že musíme platit v čechách za kubaturu do 1000,do1350 atd.Málem jsem si koupil 1349 o konkurence,ale patriotismus zvítězil,ale cítím se poškozený.Myslím si,že kdyby byl větší obsah 1.2 HTP,mohla být i menší spotřeba,nebo se mýlím?Co vy na to?

mylis sa

Cim mensi obsah tym mensia spotreba (samozrejme ze to nejde do nekonecna)

Odkaz ke komentáři

Povinne ruceni je v celkovych nakladech tak zanedbatelna castka, ze je mi uplne jedno jestli platim za 1,2 nebo 1,8.

mne to jedno nieje, su to vyhodene peniaze tak ci onak, tak preco vyhadzovat?

BTW? aj pri spatnom predaji sa kupujuci pozera aj a nielen na to do akej kategorie dana kubatura spadne ... (samo ak uvazuje rovnake auto s cca rovnakym vykonom)

Odkaz ke komentáři

ja sam mam 1,2 HTP prave koli poistke (ale aj spotrebe), ale nielen koli poistke

přesně tak a jelikož moje náklady na údržbu se rovnají cca nule, tak právě ta pojistka mě štve... <_<

jak tady někdo psal o tý jízdě s 1.2 a s frs, tak o tom to přesně je, já jezdím všude dle předpisů a pořád mě ty kokoti se silnějšíma autama předjížděj (taky můžu jezdit rychlejc jako prase, ale co z toho, budu tam o 5 minut dřív a nebo taky vůbec) a pak je třeba vidím v někom napasovaný.. :p , takže to s tim bouráním bude i o rychlosti a silnější auta jezdí zpravidla rychlejc a proto maj vyšší pojistky... lol

Odkaz ke komentáři

přesně tak a jelikož moje náklady na údržbu se rovnají cca nule, tak právě ta pojistka mě štve... <_<

jak tady někdo psal o tý jízdě s 1.2 a s frs, tak o tom to přesně je, já jezdím všude dle předpisů a pořád mě ty kokoti se silnějšíma autama předjížděj (taky můžu jezdit rychlejc jako prase, ale co z toho, budu tam o 5 minut dřív a nebo taky vůbec) a pak je třeba vidím v někom napasovaný.. :p , takže to s tim bouráním bude i o rychlosti a silnější auta jezdí zpravidla rychlejc a proto maj vyšší pojistky... lol

To jsou teda kidy. Ja mam 1,9 tdi a jezdim taky podle předpisu. Tak proč bych musim platit vyžší pojistky než ty, který jezdi taky podle předpisu. :(:(:(:(

Statisticky je dokazano že většina nehod je zaviněna rychlou jizdou a pak taky předjižděním. A jak každý vyšetřoval z dopravky řekne většinou při předjiždění se stava, že se začne předjiždět a najednou řidič začína zjišťovat že mu výkon vozu nestačí na to aby se dostal před to auto. Samozdřejmě jsou magoři kteří si myslí že když mají 200koní tak zvladnou všechno a pak to dopada jak to dopada. To ale není muj případ.

Odkaz ke komentáři

Statisticky je dokazano že většina nehod je zaviněna rychlou jizdou a pak taky předjižděním. A jak každý vyšetřoval z dopravky řekne většinou při předjiždění se stava, že se začne předjiždět a najednou řidič začína zjišťovat že mu výkon vozu nestačí na to aby se dostal před to auto. Samozdřejmě jsou magoři kteří si myslí že když mají 200koní tak zvladnou všechno a pak to dopada jak to dopada. To ale není muj případ.

psal jsem svůj názor a hlavně to, co kolem sebe vidím na silnicích.. lol

Odkaz ke komentáři

psal jsem svůj názor a hlavně to, co kolem sebe vidím na silnicích.. lol

Ja jsem taky napsal svuj názor a ten tvůj ti neberu pouze s ním nesouhlasím. :):)

Odkaz ke komentáři

Mohlo by se taky zavest že klidně první rok by se platilo jak ted ale po roce bez nehody by všichni platili stejně + pak bonusy a malusy. Když během roku i s motorem 3l neudělam nehodu tak mam snad pravo platit míň než někdo s motorem 1l co během roku spusobuje nehody.

Odkaz ke komentáři

Nesouhlas> Kolega v práci ma opla s dislem 1,6 (nebo jak oni to maj) a ma větší spotřebu ja na 1,9

porovnavaj porovnatelne

teda technologicky su na tom rovnako?

ak budes porovnavat jablka s jablkami tak ti vyjde ta veta co som napisal, ak nie chyba je vo vodicovi :p

Odkaz ke komentáři

Mohlo by se taky zavest že klidně první rok by se platilo jak ted ale po roce bez nehody by všichni platili stejně + pak bonusy a malusy. Když během roku i s motorem 3l neudělam nehodu tak mam snad pravo platit míň než někdo s motorem 1l co během roku spusobuje nehody.

suhlasim, ale realita je kruto ina :angry::rip:

Odkaz ke komentáři

Nesouhlas> Kolega v práci ma opla s dislem 1,6 (nebo jak oni to maj) a ma větší spotřebu ja na 1,9

porovnavaj porovnatelne

teda technologicky su na tom rovnako?

ak budes porovnavat jablka s jablkami tak ti vyjde ta veta co som napisal, ak nie chyba je vo vodicovi :p

No koment.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...