patrikju Vloženo 12. Listopad 2018 Vloženo 12. Listopad 2018 (editace) Zdravím všechny přispěvatele, mám takový problém, rád bych se podělil a rád bych zjistil zda někdo řešil něco podobného: Mám bi-xenony, na OIII. - Nedávno mi praskla xenonová výbojka, jen to zasmrdělo a přestalo svítit, - Objednal jsem OSRAMY (rovnou do obou světel) a radoval se, že jsem si poradil s výměnou. Po večerní projížďce jsem zjistil, že něco není v pořádku, když na mě všichni blikali (pokud jsem oslnil i někoho z vás, omlouvám se). - Odjel jsem na seřízení, kde mi ale řekli, že to neseřídí, že v pravém světlu (to, kde praskla výbojka) zřejmě nefunguje 100% klopa - Rozebral jsem tedy světlo, vytáhnul jej a vyklepal spoustu skla z rozbité výbojky(tam prý mohl být ten problém), při testování klopa funguje a otvírá se, ale křivě (?) - Po vysypání střepů nepozoruji zlepšení. Kde by mohl být problém? Mám světlo znovu vytáhnout a více rozebrat a zkontrolovat motorky? A všechny komponenty co tam jsou? Nebo nemá cenu řešit a je lepší koupit za 1,8K světlo z bazaru a vyměnit kus za kus? Budu rád za každou připomínku, radu. Viz foto: Editováno: 12. Listopad 2018, autor: Pawouk Upraven název tématu. Citovat
patrikju Vloženo 13. Listopad 2018 Autor Vloženo 13. Listopad 2018 A v ODIS něco takového jako kalibrace je jo? Zkusím se tedy domluvit s někým na kalibraci. Obávám se, ale že když to dám do autorizáku tak se mi to neoplatí, to mám lepší koupit bazarové světlo za 1500 Kč a vše si vyměnit inhouse. I tak díky. Citovat
patrikju Vloženo 4. Prosinec 2018 Autor Vloženo 4. Prosinec 2018 Tak vyřešeno, pro případ, že by se taky někomu stalo, popíšu jak jsem vyřešil: Po vyndání světla byla zjevně vidět klopa, která nebyla evidentně ve své konečné pozici. V porovnání s novým světlem. Po protřepání a jemném přitažení slonky háčkem do výchozí svislé polohy zapraskalo sklo a clonka se dostala tam kde měla + vypadl do světla střep asi 2cm velký. Poté jsem připojil k autu, problikal dálkové, jednou šlo a opět zapadlo, po rozdělání opět vypadl kus skla. Po těchto krocích již clonka začala chodit do výchozí pozice a tudíž je vše vyřešeno. V servise mi řekli, že by to šlo kus za kus. Takže jsem vlastně docela happy, že jsem ušetřil tuším 15K za nový bi-xenonový světlomet.Kdyby někdo řešil podobný problém a byl v koncích ozvěte se. Rád pomůžu s mými zkušenostmi. 1 2 Citovat
svoda Vloženo 25. Květen 2023 Vloženo 25. Květen 2023 Ahoj můžeš mě prosím kontaktovat na email: svoda@centrum.cz? Mám podobný problém a potřeboval bych poradit. Díky Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.