jurys Vloženo 2. Duben 2022 Sdílet Vloženo 2. Duben 2022 Tak klapku vyměnili, dokonce mi na ní škodovka přispěla kulanci. Zpozoroval jsem, že auto lépe táhne hlavně zastudena. Mám to opravené tři dny, dneska při 1 stupni cvakání žádné, dva dny zpět po opravě mnohem menší. Tak ještě budu sledovat a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurys Vloženo 6. Květen 2022 Sdílet Vloženo 6. Květen 2022 Zdravím, tak jen oživíme téma. Tak motor po výměně klapky stejně občas zaklepal při zætahu, když bylo kolem 0. Začalo ráno teplo a už mě to přestalo. Myslím si, že to bude souviset s emisní normou, EGR atd když je pod nulou, jiné dávkování paliva? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurys Vloženo 21. leden 2023 Sdílet Vloženo 21. leden 2023 Zdravím Vás, tak po roce se opět ozývám. Na Octavii 1.6 TDI 85 kW jsem najel za rok cca 20 000 km celkem má 140000 vlastním ji rok. Drnčení se objevilo opět v zimě, když je zhruba pod 3 stupně, ale je o hodně slabší téměř žádné. Ale tankuji teťka přes zimu Vervu asi dle mého pomohla 2 x jsem během roku použil čistič do nafty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andy3823 Vloženo 12. Března Sdílet Vloženo 12. Března Ahojte, našiel som tento prispevok tu na portáli. Aj mne zacala moja O3 1,6 Tdi 85kw po 110tis km robit presne to iste. Akurát, že to robi niekedy aj keď je teplejšie až kým sa motor neprehereje olej aspon 80 stupnov. Hlavne sa to zhorsi keď neprebehne regeneracia DPF poriadne. Až do dalšej regenerácie. Už niekto prišiel na to čo to robí alebo to odstránil.? V servise len skonstatovali,ze to niektoré robia. Ale ked ide auto dobre a nieje chybova hláška,že to nevedia dohladat. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesed Vloženo 8. Dubna Sdílet Vloženo 8. Dubna Ahoj, přidávám se s vlastní zkušeností O3 1.6 TDI 85kw. Auto má lehce přes 80tkm a aktuálně zažívám identický problém. Vyšší venkovní teplota dokáže drnčivý zvuk lehce utlumit, ne však úplně utišit. Skrze mrazy jsem dolíval zimní aditiva nebo přímo tankoval premiovější palivo. Bez zlepšení. Zvuk slyším skoro přesně v 2000 otáčkách, drnčivé zvuky ustanou někdy po 2300-2400 otáčkách. Jedná se hlavně o rychlostní stupně 1 a 2. Snad oživím diskuzi a najde se někdo, kdo problém vyřešil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurys Vloženo 8. Dubna Sdílet Vloženo 8. Dubna Mě to dělá stále co auto mám, kupoval jsem se 110 000 km, nyní má 180 000 km, dělá to když je teplota pod 5 stupňů, přestane jak se trošku ohřeje motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurys Vloženo 8. Dubna Sdílet Vloženo 8. Dubna Jinak vstřiky to nejsou, ty zní ještě jinak, ty mám po výměně, bude to asi něco co se po mírném zahřátí otevře a přestane to dělat, nevím klapka, EGR??? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andy3823 Vloženo 13. Dubna Sdílet Vloženo 13. Dubna No mne sa to aktualne zhorsilo, akonahle sa teploty zvysili tak mi to zacalo robit permanentne. Aj ked sa auto zahreje. Aj pocas jazdy na dialnici ked otacky klesnu okolo 2000. Ale na vykon auta to nema vplyv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.