palix91 Vloženo 22. Květen 2019 Sdílet Vloženo 22. Květen 2019 (editace) Ahoj, nedávno mi začala octa vydávat zvuk od zadního levého kola jakoby drhnutí(kov o kov) ne vždy ale když už tak při dobržďování/méně intenzivním brždění kdy ihned po rozjetí cca 5-10m se tento zvuk stále ozývá pak utichne. Během samotné jízdy bez brždění, zatížení kola se nic takového neděje(EDIT: začalo to dělat i při přibržďování a levotočivé zatáčce zároveň). Vypozoroval jsem mírně vyšší teplotu od daného kola(EDIT: při intenzivnějším brždění je horké celé lité kolo :-o) . Servisák mi řekl(po telefonické konzultaci), že to bude brzdový třmen. Může se takto projevovat právě tato součástka? Mám za to, že kvůli vadnému třmenu by mohlo docházet k zahřívání z důvodu stálého kontaktu desky s kotoučem, ale ne ke zvuku drhnutí. To snad jedině, že by se celý třmen vychýlil a dotýkal, případně deska, hrany kotouče. Dnes budu sundávat kolo a hledat případný kamínek nebo nečistoty. Za případné rady/tipy moc děkuji. EDIT: Moc jsem toho nevyčistil, neměl jsem moc prostoru se pod krycí plech dostat. Zítra 24.5.2019 jdu na servis - komplet výměna zadních brzd (kotouče, desky) a zároveň zkontrolují výše uvedený třmen a případně dojde k jeho výměně. Po servisu dám vědět jak to dopadlo a čím to bylo. Editováno: 23. Květen 2019, autor: palix91 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palix91 Vloženo 27. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 Ahoj, tak v pátek 24.5.2019 jsem byl měnit zadní brzdové kotouče a brzdové destičky a pokud by byl špatný levý zadní třmen od kterého se drhnutí ozývalo tak i ten. Brzdový třmen jsem kupoval TRW, desky a kotouče ATE(klasické kotouče, ne powerDisky). Po výměně všechno utichlo, prý byl třmen KO, vyměněno bylo tedy vše. Pokud má někdo podobnou zkušenost a neví co by mohlo tento zvuk způsobovat tak kromě kamínku v brzdě to může být výše uvedená závada. Pěkný den všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hunterkyjov Vloženo 27. Květen 2019 Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 ja resím piskani nekde na aute ktere utichne zatazenim lehce rucni brzdy nebo seslapunuti brzdy a kaminek to asi nebude uz to je nejakej ten mesic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palix91 Vloženo 27. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2019 Pískání se mi ozývalo když jsem zastavil a poté se rozjel na zpátečku, cca 10m a to pokaždé. Možná to může být třmen nebo špatně usazené desky/kotouč...? Po výměně všech výše uvedených dílů to zmizelo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.