Diamant Vloženo 25. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Je to fakt celé založené len na snímačoch otáčania koles, žiadne snímače v kolesách nie sú. Snímače majú až podstatne drahšie autá než je OII (Lexus LS600h, Audi A8, ...). Dá sa to poznať ľahko, že sú v kolesách snímače. Auto už zobrazuje tlaky pre každé koleso vrátane rezervy, niektoré ukazujú aj teplotu jednotlivých koles a na diagnostike sa hlási samostatná RJ na monitoring tlaku pneu. Ako som tu už písal, tlačidlom sa vymažú hodntoty obvodu zapamätané pre každé koleso v rôznych rýchlostiach. A hlásenie defektu bude aktívne, ak auto najazdí istý počet km v priamom smere a v zákrutách pre rôzne rýchlosti. Ohadom hlásenia, mne to pokles tlaku alebo výmenu kolies ohlásilo zvyčajne tak po cca 1 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 25. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Je to fakt celé založené len na snímačoch otáčania koles, žiadne snímače v kolesách nie sú. Snímače majú až podstatne drahšie autá než je OII (Lexus LS600h, Audi A8, ...). Dá sa to poznať ľahko, že sú v kolesách snímače. Auto už zobrazuje tlaky pre každé koleso vrátane rezervy, niektoré ukazujú aj teplotu jednotlivých koles a na diagnostike sa hlási samostatná RJ na monitoring tlaku pneu. Ako som tu už písal, tlačidlom sa vymažú hodntoty obvodu zapamätané pre každé koleso v rôznych rýchlostiach. A hlásenie defektu bude aktívne, ak auto najazdí istý počet km v priamom smere a v zákrutách pre rôzne rýchlosti. Ohadom hlásenia, mne to pokles tlaku alebo výmenu kolies ohlásilo zvyčajne tak po cca 1 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lalac Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Cavte som tu novy a este som nestihol precitat vsetko o zavadach a o problemoch ale a mam jeden zavazny menil som kolesa letne za zimne zo 17tok na 15 a vyskocila mi kontrolka tlaku v pneumatikach skusal som rozne metody nafukat kolesa a nic podrzat dlhsie to tlacitko set ale stale nic precital som o tom asi 500 stran a nic aj knizku som si kupil a nic stale to svieti myslite ze mi pomoze iba to vymazat cez pocitac len nemam taky kabel na diagnostiku a neviem co to bude stat som student a uz som rozmyslal ze to asi zatrem nejakou specialnou farbou nech je pokoj svaty.A este edna vec je to podla mna najhorsia vymozenost v octavii elegance aj tak ked mam defekt tak to pocitim ze mam jednu stranu nizsie ak odruhu a ked som ten defekt mal tak to ani nezaznamenalo a teraz ked nemam tak svieti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gracho Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 rada sice naprd,ale ked to budeš chcieť prefarbiť farbou,aby si si to nevšímal,tak to len prelep čiernou páskou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lalac Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 to bude uplne krajne riesenie problemu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 Musíš to znovu ocejchovat. Tzn. pneu nahustit na požadovaný tlak a při jízdě podržet tlačítko (cca. 3-4 vteřiny). Po tomto by to mělo pípnout a zhasnout. Jestli ne tak fakt diagnostika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lalac Vloženo 6. leden 2011 Sdílet Vloženo 6. leden 2011 (editace) No jasne skusim a uvidime co to urobi ked nie asi mi ine neostava.... Editováno: 7. leden 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 pokud nejde vypnout tlačítkem je nutný reset systému TMPS vagem!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 7. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Cavte som tu novy a este som nestihol precitat vsetko o zavadach a o problemoch ale a mam jeden zavazny menil som kolesa letne za zimne zo 17tok na 15 a vyskocila mi kontrolka tlaku v pneumatikach skusal som rozne metody nafukat kolesa a nic podrzat dlhsie to tlacitko set ale stale nic precital som o tom asi 500 stran a nic aj knizku som si kupil a nic stale to svieti myslite ze mi pomoze iba to vymazat cez pocitac len nemam taky kabel na diagnostiku a neviem co to bude stat som student a uz som rozmyslal ze to asi zatrem nejakou specialnou farbou nech je pokoj svaty.A este edna vec je to podla mna najhorsia vymozenost v octavii elegance aj tak ked mam defekt tak to pocitim ze mam jednu stranu nizsie ak odruhu a ked som ten defekt mal tak to ani nezaznamenalo a teraz ked nemam tak svieti. Ja mám Octaviu II už skoro 5 rokov a ver mi, že keď ti kontrola tlaku v pneu zahlási pokles tlaku, tak to ešte nepocítiš. A dnešné moderné pneumatiky sú na ohýbanie bočnice celkom háklivé (runflat pneumatiky sa dokonca po prejazde istej vzdialenosti bez tlaku musia vymeniť), takže jazda na defekte ťa môže v krajnom prípade stáť aj výmenu pneu za novú. Tlačidlo SET sa má držať keď je zapnuté zapaľovanie a auto by malo stáť. Tlačidlo sa podrží pár sekúnd a gong a zhasnutie kontrolky ti potvrdí, že sa reset vykonal. Tým tlačidlom totiž vymažeš uložené obvody kolies a až po prejdení istej vzdialenosti pri rôznych rýchlostiach sa ti nové obvody kolies uložia do pamäti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lalac Vloženo 8. leden 2011 Sdílet Vloženo 8. leden 2011 (editace) Sak to mi je jasne a to som uz skuskal aj pri azde aj pri zapnutom kluci to podrzat a stale nic stale sviti no sak asisa na to kuknuem z Vagom a ivideme co to spravi lebo mi to ttam sieti do oci a ide ma z toho jebnut.... Editováno: 8. leden 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Homola Vloženo 12. leden 2011 Sdílet Vloženo 12. leden 2011 Ahoj všem, lze dodělat na OII FL kontrolu tlaku v pneu? ď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy83 Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 (editace) Dodělával jsem si tlačítko TPM na v Octavia 2 Facelift Ambiente 2010 model 2011. Nevíte někdo jestli moje řídící jednotka brzd podporuje tuto funkci? Je to "1K0 907 379 BD". Kódování 03-Brzdy 1K0 907 379 BD mám teď tohle - 113B201C092800FD880D04E6901A0041"34"0000 což 04 je bez TPM a 34 je s TPM podle netu. Po tomto kódovaní po zmáčknutí tlačítka budík reaguje alespoň gongem. V kódvání v 19-Getaway jsem TPM aktivoval a budík už i zobrazil kontrolku. Kontrolka blíká a hlásí chybu. Stále systém hlásí, že 65-kontrola tlaku je bez funkce . V chybové paměti je, že tato kontrola nekomunikuje. Můj názor je, že buď tato jednotka nepodporuje TPM a nebo se musí ještě něco aktivovat. Děkuji za jakoukoliv pomoc. Editováno: 24. leden 2011, autor: Happy83 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 jsi uplně vedle!! v gateway se nic nekoduje u O2!!! 65 kontrola tlaku v pneu je jednotka např. u passata - snímače v kolech!!! z gateway to odkoduj! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy83 Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 Myslím, že nejsem vedle. Tahle kontrola se aktivuje v ABS. OII Face jenom přepočítává pootočení kol v jednotce. Pokud máš ESP tak by jsi měl tuto funkci aktivovat a to je vše. Pak by se ti měla zobrazit jednotka "65-kontrola tlaku v pneu" U starších OII Face to prý takto fungovalo. Na netu je mnoho návodů. Tady máš jeden z nich : http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.myturbodiesel.com/1000q/a6/activate-tpms-system-vw-golf.htm&ei=UXE2TdimDdSwhQeUhMihAw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=8&ved=0CGQQ7gEwBw&prev=/search%3Fq%3Dlong%2Bcoding%2Babs%2Bvw%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26rlz%3D1C1CHNU_enCZ335CZ335%26prmd%3Divns Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 25. leden 2011 Sdílet Vloženo 25. leden 2011 (editace) jseš vedle, u OII se TMP aktivuje kódováním ABS jednotky. Adresa 65 je určená pro passata, který má tuto RJ v komfortce (jsou využity antény ke komunikaci s ventilkama kol) 65 je prostě u OII nekóduje. pokud si pozorně prohlédneš obrázky v tom odkazu, tak je tam za TMP vždy kódové značení druhu výbavy, TMP v ABS se neschoduje s TMP v adrese 65 - jiné značení výbavy = systém na jiném principu! btw je tam i napsané, že TMP v ABS je nepřímý systém a v 65 přímý..... Editováno: 25. leden 2011, autor: rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 25. leden 2011 Sdílet Vloženo 25. leden 2011 asi si nedá říct.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy83 Vloženo 25. leden 2011 Sdílet Vloženo 25. leden 2011 A proč bych si nedal říci?? Díky za infomace. To určitě oceňuji. Ale potřebuji tuto funkci zprovoznit. A to zatím nikdo nenapsal. Jestli někdo jiný ví jestli je to možné a jak tak předem děkuji. Díky PS: kamarád v Yeti 4x4 aktivoval tuto funkci v ABS a vše chodilo jak má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 25. leden 2011 Sdílet Vloženo 25. leden 2011 MR2011 jsem ještě TPM nedělal, ale vím, že je tam jinak dlouhé kódování ABS a někdo s tím už měl problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
katres Vloženo 18. Únor 2011 Sdílet Vloženo 18. Únor 2011 Dodelat to lze, nekdo to tu uz resil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 18. Únor 2011 Sdílet Vloženo 18. Únor 2011 ano, lze to, už jsem jich dodělával mnoho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Homola Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 děkuji, domluvím se s Vášou (mám to k němu nejblíž :-) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirca Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 A na kolik to přijde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 na provozovnách v Praze a v Prostějové od cardiagnostik na 1000,- (práce a materiál) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rx6 Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 Ahoj, může zde prosím někdo napsat, jak kontrola tlaku funguje?? Předpokládám, že se projevý až výraznější pokles tlaku v kole a samozřejmě nezjistí, jaké kolo je podhuštěné....?? Za 1000kč i s materiálem bych to bral i já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 14. Březen 2011 Sdílet Vloženo 14. Březen 2011 funguje na rozdílném otáčení kol, to které se točí jinak než zbytek, tak ej vyhodnoceno jako vadné a rozsvítí se kontrolka, bohužel o které kolo jde ti to nikd enenapiše, musíš si je obejít všechny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.