Přejít na obsah

zajímavé chování průměrné spotřeby

luckyluck

Doporučené příspěvky

dnes jsem koukal na jednu zvláštnost na svém palubním pc. Když jsem zastavil, nechal auto nastartované, koukám na palubní pc jak blázen. Okamžitá spotřeba byla řekněme do cca litru, což je u mého mpíčka docela normální, ale průměrná stále rostla. Když jsem zastavil,.. tak tam bylo cca 8,2 a postupně to po litru vystoupalo do cca 8,6, pak jsem to nevydržel a típnul to. Ale okamžitá stále cca do litru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co je na tom k nepochopeniu?

Ved si stal, takze spotreba na prejdenych 100km stupala, kedze si palivo spotrebovaval a nehybal si sa.

PRIKLAD: Prejdes konstantne 90km/h s priemerkou (aj aktualnou spotrebou) dajme tomu 4 litr/100km, avsak zarazu zastavis a cakas dajme tomu 1hod so zapnutym motorom.

Cakas ze priemerka bude aj po stani 4ltre/100km? kdeze... priemerka bude o danu spotrebu vyssia.

Riesit sa to da sustavou dvoch rovnic o dvoch neznamych, teda matematikou ZS

Odkaz ke komentáři

hm, možná se mi rozsvítilo..

nedošlo mi, že když stojím, tak mě vlastně čeká pořád ten zbytek cesty do průměru 100 km, tudíž ta spotřeba přiskakuje.

Ale když to takhle píšu, stejnak to nechápu :smich: ale podle mého by se stejnak měla spotřeba snižovat, protože ten přírůstek spotřeby na neutrálu není ani polovina průměrné spotřeby po jízdě před zastavením

Takže jsem asi fakt úplně blbej...

:: smažte prosím tohle téma :smich:

Editováno: , autor: luckyluck
Odkaz ke komentáři

Ale taký detail. Tá litrová spotreba je 1 L/hod, nie na 100 km! A to je fest rozdiel. A keby si stál hodinu a mal spotrebu 1 L/hod, tak vzhľadom na to, že sa nehýbeš by si v limitnom prípade mohol mať aj nekonečne vysokú spotrebu na 100 km, PP by to zobrazil ako 99,9 l/100 km. Rozumieš?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...