Minelan Vloženo 15. Červen 2020 Sdílet Vloženo 15. Červen 2020 Ahoj, omlouvám se že zase otravuju. Vracel jsem do auta dpf, ale ještě předtím jsem dojel do škodovky aby mi nahráli aktuální software do jednotky a pak jsem vyměnil turbo a nechal vyčistit vstřiky. Ale teď po ujetí cca 90 nebo 100 km už nevím přesně se rozvítila kontrolka filtru. Připojil jsem diagnostiku a žádná chyba. Včera při zaplnění 70% jsem zkusil spustit servisní regeneraci ale nic se nedělo. Prostě se regenerace nespustí. Teď až se vrátim z práce tak už budu mít boužel přes 100% a budu to muset nějak vyčistit a jezdit jiným autem. Ale o co mi jde. Umí tady ty regenerace někdo zapnout? Je to na 100% vypnuté, protože to píše počet regenerací 0, neúspěšných 0 a teď před prací při 92% zaplnění vyskočila první chyba a to neidentifikovatelná p00000 nebo tak nějak. S autem dál jezdit nemůžu abych nezničil ten novej filtr. Jinak čidla teploty fungují jak mají, to jsem kontroloval za jízdy na diagnostice. Jel jsem i 10 km asi 80 na trojku a regenerace se stejně nespustila. Jinak motor 2.0 tdi ppd 125kw. Pokud bych měl jestě něco zkontrolovat co by mělo mít vliv na regenerace tak to samozřejmě udělám, ale nic mě nenapadá. Krom vody samozřejmě, ta byla na 90°. Jinak jsem ze Strakonic, takže s tím autem bez regenerací žádný velký dálky neujedu. moje tvrzení, že je to vyplé potvrzuje i to, že motor ani přizaplnění přes 95% nepadá do nouzáku. Nechápu že se jim to ve škodovce nepovedlo zaktivovat, když evidentně origo mapu nahráli, jelikož zmizel chip. Předem díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 15. Červen 2020 Sdílet Vloženo 15. Červen 2020 (editace) Je dost způsobů jak potlačit regenerace. Jak k potlačování dochází ti řekne asi jen ten kdo to na daném vozu dělal. Regenerace se např. nespustí, pokud si jednotka myslí že v nádrži není dostatek paliva a to i v případě, že je filtr zcela plný. Editováno: 15. Červen 2020, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 15. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2020 To je sice pravda, ale nebyla by v jednotce chyba? Nebo minimálně započítaná neúspěšná regenerace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Když nemá jednotka dostatek paliva, tak žádnou chybu nezapíše, protože se o to ani nepokusí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 16. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Měl jsem přes půl nádrže, to mi přijde dostatek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 16. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Jinak dle mého jsou jen 2 možnosti proč. Buď ten software nebo a vačka z motoru bkd. Já už to auto takhle koupil tak netuším kdo co dělal. Jak poznám že je vačka z bmn? Má na ten vstřik máčknout dvakrát nebo má vydržet dýl zmáčknutý? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 Nemyslel jsem to tak že máš málo phm jen že to tak někdo mohl obejít teoreticky- tvrdit že má málo phm na zahájení regenerace. Ano vačka pro DPF verzi má jiný tvar. Je tu na to někde tady na forum vlákno i s foto. Nicméně pochybuji že by se někdo sral s výměnou vačky, při vykuchání filtru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minelan Vloženo 17. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 Tak to bych teda měl zjistit někde v měřených hodnotách když se připojím do jednotky motoru? Jinak Vzhledem k velkému nájezdu jsem objednal pánve na vačky, výfukovou vačku a rozvody, tak to všechno sladím a uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.