Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

včera se mi rozsvítila žlutá olejnička - dolil jsem litr a dle měrky vše OK, akorát i po dolití to pořád svítí když nastartuju, zjistil jsem podle maxidotu, že mám špatný spínač kapoty a neukazuje se mi tím pádem otevřená kapota. Zkusím se nějak pošťourat v mikrospínači, ale spíš mě štve ta kontrolka oleje po zapnutí zapalování, než ten vadný spínač kapoty.

Mám tedy dotaz, zda se to dá vyřešit i nějak jinak, aby mi ta kontrolka po tom zapnutí zapalování nesvítila? A svítila by případně až tehdy, když by byla zase nízká hladina oleje? Může pomoct třeba odpojit a zapojit baterii?

Díky za všechny rady.

Vloženo

Nepomoze ta baterka.Jediny spravny postup je ked sa rosvieti zlta kontrolka podrzat mikrospinac v otvirenej polohe doliat olej zase podrzat mikrospinac v zavretej polohe. RJ musi vidiet ze kapota bola otvorena snimac ma hladinnu vyssiu a tak kapota zavreta.

Vloženo (editace)

Takže bych musel za každou cenu dolívat olej jo? Obyčejné podržení v otevřené a následně v uzavřené poloze by nestačilo? :/

Protože čidlo snímače hladiny oleje funguje normálně, jde opravdu jen o tu kapotu.

Editováno: , autor: Expl1cit
Doslov
Vloženo

No příští sobotu mám domluvený olejový servis, tudíž teď to popřežívat a po těch 100km to vždycky podržet a potom při výměně celého oleje zase podržet mikrospínač a budu mít tím pádem klid až do doby, kdy zase klesne hladina oleje pod určitou hladinu?

Díky.

Vloženo

Tak jsem se s tím večer zkusil pohrát a zjistil jsem, že pokud zámek kapoty otevřu přes šroubovák ručně (prostě šroubovákem povolím západku) tak mi to ukazuje normálně otevřenou kapotu. Neznamená to tedy spíš to, že spínač je v pohodě, ale problém bude se zámkem kapoty? Že by třeba zámek špatně doléhal na ten mikrospínač? Díky.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...