Publikováno Září 16, 20205 r Zdravím, včera se mi rozsvítila žlutá olejnička - dolil jsem litr a dle měrky vše OK, akorát i po dolití to pořád svítí když nastartuju, zjistil jsem podle maxidotu, že mám špatný spínač kapoty a neukazuje se mi tím pádem otevřená kapota. Zkusím se nějak pošťourat v mikrospínači, ale spíš mě štve ta kontrolka oleje po zapnutí zapalování, než ten vadný spínač kapoty. Mám tedy dotaz, zda se to dá vyřešit i nějak jinak, aby mi ta kontrolka po tom zapnutí zapalování nesvítila? A svítila by případně až tehdy, když by byla zase nízká hladina oleje? Může pomoct třeba odpojit a zapojit baterii? Díky za všechny rady.
Září 16, 20205 r Nepomoze ta baterka.Jediny spravny postup je ked sa rosvieti zlta kontrolka podrzat mikrospinac v otvirenej polohe doliat olej zase podrzat mikrospinac v zavretej polohe. RJ musi vidiet ze kapota bola otvorena snimac ma hladinnu vyssiu a tak kapota zavreta.
Září 16, 20205 r Autor Takže bych musel za každou cenu dolívat olej jo? Obyčejné podržení v otevřené a následně v uzavřené poloze by nestačilo? :/ Protože čidlo snímače hladiny oleje funguje normálně, jde opravdu jen o tu kapotu. Upraveno Září 16, 20205 r od Expl1cit Doslov
Září 16, 20205 r Ak nesplnis tie tri podmienky kontrolka zhasne na skusobnych 100km.jasne ze nemusis dolievat zakazdym no toto su podmienky na zhasnutie kontrolky
Září 16, 20205 r Autor No příští sobotu mám domluvený olejový servis, tudíž teď to popřežívat a po těch 100km to vždycky podržet a potom při výměně celého oleje zase podržet mikrospínač a budu mít tím pádem klid až do doby, kdy zase klesne hladina oleje pod určitou hladinu? Díky.
Září 16, 20205 r Autor Tak jsem se s tím večer zkusil pohrát a zjistil jsem, že pokud zámek kapoty otevřu přes šroubovák ručně (prostě šroubovákem povolím západku) tak mi to ukazuje normálně otevřenou kapotu. Neznamená to tedy spíš to, že spínač je v pohodě, ale problém bude se zámkem kapoty? Že by třeba zámek špatně doléhal na ten mikrospínač? Díky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.