Přejít na obsah

Auto trochu táhne doprava

petr0412

Doporučené příspěvky

V 21. 2. 2023 na 14:32, xx30 napsal:

Jak už jsem psal ve svém vlastním profilu k autu ( kde je podrobně popsáno ) neustále řeším problém s táhnutím auta doprava. 

Auto táhne od začátku ( bylo koupeno jako nové ). Proběhla reklamace u autorizovaného prodejce kde jsem auto kupoval, kde byla provedena několikrát geometrie ( byla dělána i v jiném autorizovaném servisu ), vždy byly hodnoty v pořádku v tolerancích, byl zkontrolován podvozek ( nic špatného tam nebylo shledáno ), několikrát byly prohazovány pneumatiky mezi sebou, včetně výměny za nové ( na nových letních pneumatikách auto netáhlo, ale projel jsem s ním jen cca 10 km, pak se přezouvalo na zimní a jak se bude dále chovat na letních uvidím až budu přezouvat na jaře ), ale na zimních pneumatikách táhne auto na všech. Také bylo auto na reklamaci ve ŠA v Boleslavi kde výsledek byl že jsou špatné pneumatiky ( prý když postavili auto na novou sadu kol tak netáhlo ) ( všechny pneumatiky ale špatné být nemůžou ). 

Auto táhne doprava hlavně pod plynem a to výrazně ( rovně pod plynem ujedu cca 50-100 m ), pokud jen udržuji rychlost při zařazené rychlosti auto táhne méně ( ujedu rovně cca 150-200 m  ) a při vyřazení jede auto zcela rovně. Řešeno na zcela rovné cestě v bezvětří a s puštěným volantem.

V průběhu reklamace jsem byl vyzkoušet také jiné Kodiaqy u jiných prodejců ( vždy byly zánovní ) a k překvapení mému, ale i prodejců i tyto auta táhly pod plynem doprava ( pokud bych jim to prý neřekl tak by si toho prý nevšimli, protože při jízdě drží volant ).

Nakonec mi v autorizovaném servisu řekli, že je to vlastnost auta, protože vzhledem k uložení motoru a převodovky jsou rozdílně dlouhé poloosy a tím jak se na ně přenáší kroutící moment dochází k táhnutí auta doprava a že dále neví co by s tím měli udělat. Také jsem slyšel, že auta jsou dnes nastavená tak aby pokud řidič usne nebo dostane infarkt, auto sjelo doprava a neohrozilo nikoho v protisměru ( čemuž nevěřím ). Auto jsem si tedy zatím převzal a jezdím. Zkoušel jsem také jiný autorizovaný servis, ale tam mě odkázali na místo kde jsem auto kupoval ať to tam řeší. 

V práci máme několik škodovek ( Octávie a Superby ) a podle jednotlivých řidičů opravdu některá auta pod plynem ujíždí doprava a některá ne.

Máte někdo nějakou zkušenost? Jde opravdu o vlastnost? Proč tedy některá auta opravdu táhnou a to vždy doprava a některá ne?

Zdravím, jak jste dopadl s autem, které táhne do pravé strany? Mam stejný problém. Volal jsme do servisu ŠA. a oni sami začali  vyprávět Váš problém a rovnou mě řekli, že je to na reklamaci bez šance. Našel jste způsob jak to vyřešit? Nebo jak se bránit? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravíčko, problém již neřeším protože mě to už přestalo bavit. Řešení není a není ani zájem a ochota ne něj přijít. ( mimochodem do kterého servisu jste volal - klidně do soukromé zprávy ) Ve všech ŠA servisech se tváří, jako že o ničem neví, přitom je to běžná zkušenost spousty řidičů. Po výměně pneumatik a ujetí více km se situace trochu zlepšila. Jelikož je auto těžší a pneu širší projevuje se i mírný sklon vozovky.

Skutečnost je ta o těch poloosách a jejich délce u motorů které NEJSOU uložené podélně. Mluvil o tom i Martin Vaculík ze Světa Motorů a to již v několika videích. Kdo je na to citlivý, tak mu to vadí. Bohužel je spousta lidí, kteří to neřeší a ani neví co jim auto pod rukama dělá. S tím jsem se setkal u většiny prodejců nových aut, když jsem zkoušel jiné Kodiaqy. Když jsem pustil na rovné cestě volant a oni si málem nadělali do kalhot a tvrdili mi, že si toho nikdy nevšimli. Bohužel mezi prodejci i servisáky existuje většina zcela tupých lidí, kteří to dělají jen pro to, že se musí nějak živit, ale auta je vůbec nezajímají. Je to vidět když člověk přijede do servisu ŠA ( mám již několik zkušeností ), chovají se tam jakoby je člověk obtěžoval. Nikdo z nich si neuvědomuje, že jim tam přinášíte peníze za servis a když tam nikdo nebude jezdit, půjdou na dlažbu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...