octan Vloženo 6. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 Zdravím vospolok. Hľadal som, ale nenašiel som to tu. Tak teda ako je to s výmenou chladiacej kvapaliny. Zaujíma ma hlavne ako ju najlepšie vypustiť a ako ju doplniť ? Treba systém odvzdušniť ? Poradte ak viete... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 6. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 Nedávno jsem to absolvoval. Zvednout auto, dole je takovej otočnej uzávěr, komplet se to vypustilo, poté propláchlo a napustilo novou kapalinou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octan Vloženo 6. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 Nedávno jsem to absolvoval. Zvednout auto, dole je takovej otočnej uzávěr, komplet se to vypustilo, poté propláchlo a napustilo novou kapalinou... Ide hlavne o to, že kde je ten otočnej uzáver. Treba odvzdušňovať? Pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 6. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2006 No, zvedni auto, vlez pod něj a ta výpusť je na pravé straně u chladiče...to uvidíš... Jinak nevím, jestli mechanik něco odvzdušňoval. Prostě nechal puštěnej motor a flašku po flašce tam vylil a bylo to.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 nic se neodvzdusnuje, to si udela motor sam po nastartování. nech ho bezet cca 10 min na volnobeh bude to OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 No, já když jsem měnil kapalinu, tak jsem měl trochu problemy s celkovým vypuštěním vody. Mám tak jak AKA 1.6 74kw - tam je cca 6 litrů vody. Po vypuštění chladiče jsem z toho dostal cca 4.litry a víc nic... Taky jsem to propláchl a dolil cca 3,5 l origo chladící kapaliny "G12" - podle hustoměru na -35C a pohoda, ale nepodařilo se mi to vypustit nikdy na 100% vždycky mi voda zůstala jak v motoru, tak v topení. (Rozpojil jsem to jenom pod chladičem.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octan Vloženo 7. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 Ďakujem za všetky rady. Cez víkend idem na to. Dúfam že tam narvem viac ako 4 litre nemrznúcej zmesi. A len tak pre poriadok treba ju vymieňať po nejakom čase ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavka19tdi Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 Ptal jsem se na to pred 14ti dny ve skodovce pri akci zimni prohlidka a mechanik rikal ze po 4letech.Tak snad nekecal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 v knizce pisou,ze pokud neni nejaka zavada,nebo neco nemenis (hlavu atd.) tak se menit nemusi na obalu novy kapaliny (G12) pisou po 5ti letech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 (editace) Ptal jsem se na to pred 14ti dny ve skodovce pri akci zimni prohlidka a mechanik rikal ze po 4letech.Tak snad nekecal. Mně řekli také ve škodovce, že po pěti letech. Tak je to asi v každém servisu jinak... Jinak se mi tam vešlo +- 5 litrů směsi, tuším 3 litry G12 a 2 litry destilky. Editováno: 12. Listopad 2006, autor: aka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 12. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2006 to se uz redi obyc vodou,ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johan Vloženo 13. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2006 ředit raději destilkou i když píšou, ze můžeš ředit kvalitní pitnou vodou. V destilce nemáš vodní kámen - jo vodní kámen to je prevít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.