Mr.Pavka Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 Ahoj. Jelikož je moje F2 takovej můj mazlík a naježdění v zimních měsících a prosolených silnicích mám otloukánka Felicii, tak přemýšlím jestli mám dostatečně uloženou Fabii k zimnímu spánku. Ale aby byla vždy v pohotovosti pro případ, že by Felicie byla z nějakého důvodu(havárie, technická závada)mimo provoz. S Fabií přes zimu vyjíždim jen a pouze v případě suchých silnic a předpovědi krásného počasí. Fabie je jinak zavžená v suché nevytápěné garáži s větracíma průduchama kterýma se však do garáže nedostane žádná myš ani jiná větší kousací havěď. Baterie je napojená na udržovací proudíček. Jak je to ale s motorem (HTP CGPA) , převodovkou a klimatizací? Nebylo by záhodno nastartovat, nechat ho tak 10 vteřin bublat na volnoběh, pak zapnout klimatizaci, pošimrat otáčky motoru pozvolně na 2500ot/min a pak ještě po dobu pěti minut se zaplou klimatizací motor polechtat tak čtyřikrát? A pak to chcípnout? Motorový se ještě tolik neprohřeje a díky tomu snáz ulpí (konzervuje) na všech součástkách a válcích téměř studenýho motoru a nebude tak snadno stejkat do vany. Pro klimatizaci by mělo stačit těch 5 minut k tomu aby klimakompresor rozehnal mazací část média do všech gufer a těsnění klimatizačního okruhu a promazal/nakonzervoval je? Převodovka je schopná si v sobě rozšlehat a roztříkat olej i při zařazeným neutrálu? . Jsou moje teorie správné? Nebo to nemá cenu dělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.