Přejít na obsah

Náhly úbytok oleja - 1.9 TDI PD 74 kW

Leftfield

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám pomerne novú Octaviu Combi Tour 1.9 TDI PD 71 kW, v prevádzke od februára 2006, longlife interval, olej Castrol SLX Longlife II 0W-30, najazdených 13500 km prevažne po meste.

Pred štyrmi tisícami kilometrov (koncom augusta pred cestou do Grécka) som kontroloval olej, bol v poriadku, od kúpy nebolo treba dolievať ani kvapku až dnes mi zrazu začala svietiť oranžovo kontrolka oleja a dolial som skoro trištvrte litru. Pod autom sucho, na motore žiadne viditeľné známky priesakov.

Je to normálne alebo si mám začať robiť starosti a ísť to reklamovať? :huh:

Díky.

P.S. Viem, že sa to tu už riešilo ale boli to iné motory

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten tvůj motor je jedinečnej už jen svým výkonem :t neteče ti třeba gufero na klice ??? A co olej pod spodním krytem motoru, neni trochu nateklej tam ??? Kouří to ??? Každopádně pokud můžu doporučit, vyprdni se na longlife a každejch 15.000 km to vyměň ten olej tak jako tak, jedině tím autu pomůžeš.

Odkaz ke komentáři

Hlavně ten olej kontroluj pokaždý při stejným stavu motoru, je rozdíl když vytáhneš měrku, než vyjíždíš ráno do práce a motor celou noc stál (téměř všechen olej bude ve vaně), nebo po 5km jízdě, kdy se ten motor ani neohřál (všude po stěnách motoru a na jeho dílech bude silný olejový film). Jedině tak to bude objektivní.

Jinak je pravda, že prvních 10,20,30tkm může mít ten motor zvýšenou spotřebu oleje, pak by to nemělo být víc než 1l na 10tkm.

Použití longlife olejů bych se u TDI vůbec nebál (pokud je doporučovaný výrobcem vozidla), bylo o tom napsáno hodně, a uděláno dost objektivních testů, nikde jsem se nedočetl nic, co by hovořilo jednoznačně proti. U benzínových motorů je to ale horší.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...