Přejít na obsah

Xenony


Host aka

Doporučené příspěvky

Založil jsem toto téma, neboť mě zajímá jedna věc. U xenonů pozoruji jakési "oklepání se/mihotání" světelného parsku při přejíždění nerovností (nemám ny mysli vrchní hranici). Bohužel jsem měl možnost to pozorovat jen místa řidiče či spolujezdce a nikoliv z pohledu zepředu (na světlomety).

Teď nevím, zda je tento jev normální a souvisí nějak s ostře ohraničeným světlem (oproti halogenům) anebo jestli souvisí s vadnou konstrukcí světlometů či něčím jiným?

Pozoroval jsem to u vícero Octaviií I, zajímalo by mě to, jestli je to u všech, jestli to pozorujete i jako řidičí Fabií, Superbů, atd............... nebo jak je to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych to jen poupravil. U nekterych serii mozna opravdu byly vyrobni vady, nicmene svetla se klepou u vsech aut pri prejezdu nerovnosti. U sveho auta jsem klepani zaznamenal snad jen jednou kdyz jsem vymetl opravdu velkou diru. Predstavte si, ze by se svetla neklepaly - pak by takova dira znamenala tak obrovskou ranu pro zarovku/vybojku, ze by okamzite musela prasknout, spalit se. Ale to se nestane. U halogenu je to dost casto pozorovatelne u tezkych nakladnich aut, u osobaku mene. U xenonu je to, rekl bych, viditelnejsi, prave kvuli ostrym prechodum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Martinoslav:

Ano,to ci píšeš, dává dozajista smysl. Ale já to zamihotání pozoruji i při přejíždění malých, řekl bych drobných nerovností. U halogenových lamp jsem tento jev absolutně nepozoroval.

2Cosby:

Dá se tato "výrobní" vada nějak eliminovat nebo alespoň zmírnit? Jsou takto "vadné" všechny xenon.lampy na O1 nebo jen nějaká serie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen zběžně, nejsem u sebe u PC

Klepání jsem reklamoval přímo u výrobce (Hella Mohelnice) a bylo mi vyměněno celé světlo. Tenkrát se třepotal paprsek jen u L světla, dneska to dělá zase, ale už u obou. Projel jsem i jiný FRS, kde to bylo stejné a dokonce to dělá i bixenon u MB, Touarega, xenony u OII i OI... Takže asi tak. Někde doma mám v mejlu kopii vyjídření Hella, můžu zkusit pohledat, sváděli to tam tuším na špatné seřizování v servisech. Víc teď nevím.

PS: Všiml jsem si toho i u xenonů na MB, ale bez čočky, kde to není díky méně ostrému ohraničení paprsku tak viditelný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem to našel.

Dobrý den pane ...,

Váš "starý světlomet Fabia RS" 6Y1 941 016 AB byl podroben analýze za účelem zjištění příčiny vibrací reflektoru. Bylo zjištěno, že horizontální nastavení reflektoru není správné a reflektor se nachází v kolizi s jiným dílem uvnitř světlometu - krycím rámem. U světlometu zmíněná kolize vyřadila z činnosti gumové klouby v horním uchycení reflektoru.

To může v praxi znamenat vibrace reflektoru při určitých otáčkách motoru zejména u TDi Každý světlomet má konstrukčně daný určitý rozsah horizontální a vertikální přenastavitelnosti. Nastavení se provádí pomocí nastavovacích kol umístěných na zadní straně světlometu. Bohužel mezi reklamacemi světlometů se poměrně často z důvodu neodborného přenastavení objevují také případy poškození uchycení reflektoru, což je neopravitelná závada. Ne vždy je totiž personál servisu v dané problematice řádně proškolen.

Věřím, že je Vám uvedený popis problému srozumitelný a přeji Vám mnoho příjemných kilometrů se světlomety Hella.

S pozdravem

XX

HELLA AUTOTECHNIK s.r.o

Qualitätssicherung

Druzstevni 16

789 85 Mohelnice/ Czech Republic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam xenony par tydnu a pozoruji to take,ale myslim,ze to nebude tak hrozne .. u me je to asi hlavne tim,ze jsem byl zvykly na halogenova svetla a tam jsem to nepozoroval .. ale jak pisi kluci vyse,da se s tim zit .. myslim,ze na funkcnost a zivotnost xenonu by to nemelo mit zadny vliv .. nebo se pletu .. ?? :unsure:

ja jsem navic snizen o 35 mm a tak kazda nerovnost a hrbol je citit .. ale neresim to .. myslim,ze to delaji kazda svetla presne jak pise Martas,ale u xenonu je to vice viditelne ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...