titanius Vloženo 30. Prosinec 2021 Vloženo 30. Prosinec 2021 (editace) Ahojte. Zaujimalo by ma čo je pravdy na tom,že hmlovky oslnuju kamionakov. Podľa mna... z fyzikálneho hľadiska nemôžu oslnovať... Keďže hmlovky majú za úlohu podsvietit hmlu,čiže svietia hlavne čo najviac k zemi a do stran... A aj tak max do 5m diaľky/šírky A vodič kamióna predsa sedí v 2m výške... Čo je na tom pravda? Prosím,nech sa vyjadria hlavne vodiči TIR Editováno: 2. Únor 2022, autor: titanius Z důvodu duplicity témata sloučený a nechaný v LAMPÁRNĚ Citovat
titanius Vloženo 30. Prosinec 2021 Autor Vloženo 30. Prosinec 2021 (editace) Aby som to upresnil... Chápem,že hmlovky môžu oslnovať vodičov oproti idúcich osobných áut... Editováno: 2. Únor 2022, autor: titanius Citovat
vita12 Vloženo 30. Prosinec 2021 Vloženo 30. Prosinec 2021 Kamioňák nejsem, ale i v osobáku mě u mlhovek oslňuje odraz od mokré silnice. Citovat
Luďa Vloženo 31. Prosinec 2021 Vloženo 31. Prosinec 2021 Eště se mi nestalo, že by mě oslnily přední ORIGINÁLNÍ mlhovky. Samo Domo bastli a denní svícení svítící i s obryskama a tlumenejma to je jiná. To oslňuje jak prase 🐷 a lze to zaměnit s mlhovkama. Jinak zadní mlhy, kor led u moderních aut taky solidně oslňujou. U starších aut se žárovkou je velká svítící plocha a to se dá. Sale ty moderní mikro mlhovky, gdy svítí malinkatej bod obrovským jasem to je radost za tím v mrholení nebo tmě jet. Citovat
Lastolasto Vloženo 2. Únor 2022 Vloženo 2. Únor 2022 (editace) Dobrý den, K tématu jako řidič dopravní firmy jezdící se vším od Fabie po nadrozmerne soupravy: jak poznamenal vita12, problém je odraz od země nejen na mokru, ale i od asfaltu. Tím že řidič náklaďáku sedí výše, bohužel dostává podle úhlu odrazu větší pálku do očí. To samé i od dálkových třeba od osobaku na dálnici, jehož řidič přes svodidla nevidí nakladakova světla. Editováno: 2. Únor 2022, autor: Lastolasto Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.