Přejít na obsah

Únik oleje přes "odpadní" trubku od turbodmychadla

Lubo1912

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám velkou prosbu a potřeboval bych radu, objevuje se mi unik oleje přes trubku od turbodmychadla unik se objevuje kolem hlavice šroubu který je přišroubován v bloku motora (šroub má před závitem díry). Ten šroub se nachází nad šroubem výpustným. Měnil jsem už kus trubky kde je to zvlnění a také ten děrovaný šroub a i přes to se objevují kapky. Potřebuji radu co s tím už ani mechanik neví. Už jsem vyplácl 110000kč za repas motora a poslední 2 týdny řeším tento problém. Budu vděčný za každou radu. Děkuji 

Editováno: , autor: Lubo1912
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 měsíce později...

Sice už je to dlouho od otázky, ale třeba to bude někdo číst. Měl jsem úplně stejný problém, ukázalo se že jak se to samo naznačuje... olej vynášelo turbo. Nějaké drobné rosení oleje bývá celkem běžné a nijak to nenarušuje chod. V mém případě se po přidání plynu začal objevovat namodralý kouř z výfuku a olej začal prasit prostor pod motorem. Byla opotřebaná jedna vadná lopatka turba (alespoň tam i to bylo řečeno po demontáži), po výměně to přestalo. Nechal jsem vyčistit i hadice, abych sledoval únik, od té doby za tím OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...