Přejít na obsah

Jednou za 3 minuty blikne směrovkami

HagridCNG

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Mám Octavii 3 po FL, model 2018. Od začátku dělá to, že jednou za cca 3 minuty blikne blinkry, když je auto vypnuté, zaparkované. V jednotce 09 BCM vyskakuje chyba Ochrana součástí aktivní a to i přesto, že jsem jednotku BCM nechal vyměnit autorizovaným servisem a proběhlo přizpůsobení ochrany součástí. Nějaké nápady?

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Pawouk změnil název na Jednou za 3 minuty blikne směrovkami

A jak se chovají např. vnitřní lampičky? Jdou rozsvítit nebo ne? Pokud si dobře vzpomínám, tak pokud je opravdu aktivní ochrana komponent, tak nejdou rozsvítit stropní lampičky v autě.

Pak by to ale taky pravděpodobně psalo na budíkách "SAFE CP" a prý by nešlo ani nastartovat, ale ty lampičky v autě, to mám za to, že nefunguje, když je ochrana komponent aktivní.

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři

Tak bych to odhadoval na vadnou gateway nebo samotné BCM.

Gateway je totiž "KS Master" a pokud "nabootuje" nějak pozdě/špatně, tak si BCM může myslet, že není korektně odblokováno a hodí tam chybu, která nakonec nebude aktivní, ale bude tam (KS = ochrana komponent).

Což mě tak napadá, je vlastně ta chyba aktivní, nebo lze smazat a jen se objevuje znovu? A jaký je napsaný čas u té chyby, v případě, že jde smazat? 

Odkaz ke komentáři

Takže chyba se smaže, ujede se pár kilometrů a objeví se znovu, ale nikde se neozve o tom ani pípnutí? V infotainmentu, na budíkách, nikde nic a všechno funguje pořád stejně?

A auto pak akorát po cca každých 3 minutách, když je odstavené, bliká, ale za jízdy to nedělá.

Jestli teda to chápu správně, tak chyba tam naskočí i když se s tím autem pak nejede (těch 5:30 ráno)?

Neukazuje se u té chyby náhodou třeba pokles napětí? Ačkoliv by mi bylo divné, že by to způsobilo vyskočení této chyby a hlavně za jízdy, když se baterie udržuje/dobíjí.

To by opravdu mohla být klidně ta gateway. Stálo by za to místo odblokování ochrany komponent přímo BCM (což nejspíš dělali), provést KS master přes gateway, která by si měla "osahat" všechny jednotky, co mají funkci ochrany komponent. 

Nebo vyměnit gateway, jestli opravdu není ona nějak vadná.

Ale nepíšu ze zkušeností, spíš tak co mě napadá.

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Chybu smažu, ujedu pár kilometrů a když to znovu načtu, chyba je tam znovu(neozve se za jízdy žádná notifikace). O pokles napětí se rovněž nejedná. Baterka je úplně nová.

V GW žádná chyba není. I tak může být vadná?

Edit - doplnění: za jízdy se opravdu nic neděje.

Díky.

Editováno: , autor: HagridCNG
Odkaz ke komentáři

Spíše jen přemýšlím, co by mohlo být špatně, pokud BCM je nové a budeme předpokládat, že v pořádku. 

GW je z pohledu ochrany komponent master, proto mě to napadlo jako druhá možnost a chyba se v ní nutně objevit nemusí. 

Když to vezmu opačně, tak aby se na jednotce vyvolala ochrana komponent, tak bude jedině vadná ta jednotka samotná, nebo třeba narušená někde CAN komunikace, ale domnívám se, že o nějakých špatných CAN signálech by se nějaká jednotka taky ozvala, že dostává neplauzibilní signály. A jelikož GW je ta, která v sobě má uložené ty ochrany komponent, jestli mám správné informace, tak mě napadá jedině jestli není chyba ještě v ní, ale zase proč zrovna jediné BCM by mělo problém.. 

Nevím no, jak píšu, domněnky :D Když to beru z pohledu toho, co by za to mohlo, tak BCM samotné nebo vadná GW, případně kabeláž, nic jiného mě nenapadá, co by to mohlo způsobovat.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...