HagridCNG Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 Zdravím. Mám Octavii 3 po FL, model 2018. Od začátku dělá to, že jednou za cca 3 minuty blikne blinkry, když je auto vypnuté, zaparkované. V jednotce 09 BCM vyskakuje chyba Ochrana součástí aktivní a to i přesto, že jsem jednotku BCM nechal vyměnit autorizovaným servisem a proběhlo přizpůsobení ochrany součástí. Nějaké nápady? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 Tak s tím bych se tedy potýkat nechtěl, když si představím jak to stojí někde na parkovišti před panelákem a celou noc si jen tak pro sebe auto problikává :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HagridCNG Vloženo 1. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 No, já taky nejsem šťastný, že se to děje :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 1. Únor 2022 Sdílet Vloženo 1. Únor 2022 (editace) A jak se chovají např. vnitřní lampičky? Jdou rozsvítit nebo ne? Pokud si dobře vzpomínám, tak pokud je opravdu aktivní ochrana komponent, tak nejdou rozsvítit stropní lampičky v autě. Pak by to ale taky pravděpodobně psalo na budíkách "SAFE CP" a prý by nešlo ani nastartovat, ale ty lampičky v autě, to mám za to, že nefunguje, když je ochrana komponent aktivní. Editováno: 1. Únor 2022, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HagridCNG Vloženo 2. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Vnitřní lampičky fungují, přístrojovka nic nepíše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 2. Únor 2022 Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Tak bych to odhadoval na vadnou gateway nebo samotné BCM. Gateway je totiž "KS Master" a pokud "nabootuje" nějak pozdě/špatně, tak si BCM může myslet, že není korektně odblokováno a hodí tam chybu, která nakonec nebude aktivní, ale bude tam (KS = ochrana komponent). Což mě tak napadá, je vlastně ta chyba aktivní, nebo lze smazat a jen se objevuje znovu? A jaký je napsaný čas u té chyby, v případě, že jde smazat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HagridCNG Vloženo 2. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Chyba smazat lze, po ujetí pár km tam ale skočí znovu(cca 10 km). BCM je již výměněna a přizpůsobena k autu autorizovaným servisem a nepomohlo. Minule tam skočil čas chyby v 5:30 ráno, kdy auto stálo před barákem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 2. Únor 2022 Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 (editace) Takže chyba se smaže, ujede se pár kilometrů a objeví se znovu, ale nikde se neozve o tom ani pípnutí? V infotainmentu, na budíkách, nikde nic a všechno funguje pořád stejně? A auto pak akorát po cca každých 3 minutách, když je odstavené, bliká, ale za jízdy to nedělá. Jestli teda to chápu správně, tak chyba tam naskočí i když se s tím autem pak nejede (těch 5:30 ráno)? Neukazuje se u té chyby náhodou třeba pokles napětí? Ačkoliv by mi bylo divné, že by to způsobilo vyskočení této chyby a hlavně za jízdy, když se baterie udržuje/dobíjí. To by opravdu mohla být klidně ta gateway. Stálo by za to místo odblokování ochrany komponent přímo BCM (což nejspíš dělali), provést KS master přes gateway, která by si měla "osahat" všechny jednotky, co mají funkci ochrany komponent. Nebo vyměnit gateway, jestli opravdu není ona nějak vadná. Ale nepíšu ze zkušeností, spíš tak co mě napadá. Editováno: 2. Únor 2022, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HagridCNG Vloženo 2. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 (editace) Přesně tak. Chybu smažu, ujedu pár kilometrů a když to znovu načtu, chyba je tam znovu(neozve se za jízdy žádná notifikace). O pokles napětí se rovněž nejedná. Baterka je úplně nová. V GW žádná chyba není. I tak může být vadná? Edit - doplnění: za jízdy se opravdu nic neděje. Díky. Editováno: 2. Únor 2022, autor: HagridCNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 2. Únor 2022 Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Spíše jen přemýšlím, co by mohlo být špatně, pokud BCM je nové a budeme předpokládat, že v pořádku. GW je z pohledu ochrany komponent master, proto mě to napadlo jako druhá možnost a chyba se v ní nutně objevit nemusí. Když to vezmu opačně, tak aby se na jednotce vyvolala ochrana komponent, tak bude jedině vadná ta jednotka samotná, nebo třeba narušená někde CAN komunikace, ale domnívám se, že o nějakých špatných CAN signálech by se nějaká jednotka taky ozvala, že dostává neplauzibilní signály. A jelikož GW je ta, která v sobě má uložené ty ochrany komponent, jestli mám správné informace, tak mě napadá jedině jestli není chyba ještě v ní, ale zase proč zrovna jediné BCM by mělo problém.. Nevím no, jak píšu, domněnky Když to beru z pohledu toho, co by za to mohlo, tak BCM samotné nebo vadná GW, případně kabeláž, nic jiného mě nenapadá, co by to mohlo způsobovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HagridCNG Vloženo 2. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Jasně, pravdou je, že na GW jsme se nezaměřili. Zatím z výše uvedených důvodu proběhla pouze výměna BCM. +kontrola svazku k ní a kontaktů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 2. Únor 2022 Sdílet Vloženo 2. Únor 2022 Zkus se optat na konkurečním fóru octaviaclub.cz, pohybuje se tam Ferda, kterýho odtuď vypudili, ten se na vše elektro specializuje. Pokuď si ze Strakonic a poblíž, zajel bych za ním. Umí jít do hloubky problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.