Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

mam O1 rv.2000 TDI 81kW najeto 199 000,

uz dele pozoruji, že mi občas netahne auto tak jak by mělo,(obcas v oblastech nad 3000otacek jako bych dal nohu z plynu, ale hned se zase opet chytne,ale auto nema tah jaky by melo mit). Proměřil jsem hodnoty hmotnosti mnozstvi nasavaneho vzduchu a tlaky turba a vypada vse v pohode. V pameti zavad jsem mel chybu 17656 - Regulace pocatku vstriku Regulacni odchylka P1248 - 35-00 - , pri vymazani jsem jel zkusit auto, dokud jsem jezdil do 3000ot tak nic, ale jak jsem ho testnul na dalnici opet poradne nad 3000ot a opet se projevil problem s tahem tak jsem chybu opet objevil. Take jsem jeste na TDI grafu zjistil ze mam predcasny vstrik paliva, tak bych potreboval vedet zda-li tohle vse spolu nejak souvisi (tedy ta chyba Regulace pocatku vstriku Regulacni odchylka s predcasnym vstrikem paliva a to dohromady nejak s tim ze dochazi k vypadku vykonu. Jinak regulace vstriku paliva se provadi pootocenim vstrikovaciho cerpadla...nebo se mylim????

diky moc

Vloženo (editace)

Regulace základního předvstřiku se provádí tak, že povolíš 3 šrouby 13 klíč na řemenici vstřikovacího čerpadla a pootočíš . Proti směru hod ručiček přidáváš, po směru ubíráš. Měl bys pootočit o sotva znatelný kousíček, zaaretovat a změřit Vagem. Až to budeš mít OK tak po jednom šroubku, je to M8 vyměnit za nové. povolíš vždy jeden, ostatní dva máš stažené. Tak aby jsi nepootočil znovu řemenici.

K té první závadě. Pokud máš dobrou váhu vzduchu tak by to mohly být zatuhlé lopatky turba , ale nevyznám se v těch hodnotách naměřeného tlaku. Nastudovat dle DP.

Editováno: , autor: Pepa007
Vloženo

Díky za podrobný postup, zkusím to nastavit správně (pokud to teda uplně nezmrším, nejsem žádný mechanik B) ) a uvidíme jestli bude ještě výkon padat a hlavně jestli se bude objevovat ta chyba.

Vloženo
Díky za podrobný postup, zkusím to nastavit správně (pokud to teda uplně nezmrším, nejsem žádný mechanik B) ) a uvidíme jestli bude ještě výkon padat a hlavně jestli se bude objevovat ta chyba.

Myslím si, že základní nastavení předvstřiku by nemělo mít vliv na problémy , ktaré máš nad 3000 ot. Ale v každém případě začni správným nastavením a poton uvidíš.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...