Martinn99 Vloženo 23. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2022 Dobrý den. Trápí mě zvukový projev a chod motoru mé Felicie 1.3MPI 50kw r.v2001 najeto 125 000km Motor trpí většími vibracemi a zvláštním zvukovým doprovodem už od pořízení auta. Auto vlastním rok a do teď jsem nepřišel na možnou závadu. za studena má motor tendence se dusit a neakcelerovat. Po ohřáti sice akceleruje, ale lehce cuká, a to při nižších i větších otáčkách. Olej jsem měnil před rokem a nechával jsem seřizovat ventilové vůle. Ani jedno neudělalo v chodu a zvuku motoru žádný rozdíl. Sníženým výkonem ani zvýšenou spotřebou auto netrpí. Čas od času dolívám chladicí kapalinu. Mohlo by se jednat o selhání těsnění pod hlavou motoru nebo hlavu samotnou? Pára z výfuku nechodí a emulze se na měrce oleje ani na víčku netvoří. Děkuji za rady. SkodaFeliciaZvukMotoru.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boleslavák Vloženo 23. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2022 Nevím možná bych zkusil vyčistil škrtící klapku a plus udělal přes diagnostiku základní nastavení. Ohledně té chladící kapaliny bych šel po hadicích a po chladiči jestli nemáš něde netěsnost. Pokud by to nikde neteklo a doléváš chladící kapalinu, tak pak by mohlo být načaté těsnění pod hlavou jak uvádíš. Záleží, kde by prasklo pokud u sacího kanálu, tak by se ti mísil olej s kapalinou a pokud u výfukového utíkala by chladící kapalina výfukem ven, ale tohle je pouze jen můj názor, ale třeba se někdo připojí z relevantnější odpovědí... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinn99 Vloženo 23. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2022 Škrtící klapku jsem čistil asi měsíc zpátky a hadice a chladič určitě podrobněji zkouknu. Dík za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.