Přejít na obsah

Těsnění pod zadním sklem Combi

Encore1106

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

po výměně pátých dveří v autorizáku použili původní sklo a další díly, nicméně chybí tam lišta/těsnění pod sklem. Na první pohled nic hrozného, u nových aut jsem to moc neviděl. Bohužel na kombíkové fábce, když prší, tak se v mezeře drží voda a po otevření kufru steče buď do kufru nebo v lepším případě na moje záda 🤷‍♂️ Jestli to má nějaký efekt na trvanlivost dveří nevím.

Při pravidelné prohlídce jsem jim říkal, že na ni zapomněli, nicméně se zdá, že celý servis nemá tušení, že se tam něco takového z výroby dávalo. Sám jsem zkoušel hledat v etce nebo dílenské příručce, ale buď špatně hledám, nebo ten díl neexistuje.

Přikládám fotku, kterou jsem kdysi vyfotil při výměně znaku s původními dveřmi, na které je to těsnění vidět. I na bazarových fotkách je vidět, že nabízené páté dveře to těsnění mají.

A protože autorizák vypadá, že si neví rady, obracím se na Vás zkušené, jestli o tom díle víte, znáte třeba jeho kód nebo co to je vlastně zač. Abych jim mohl pomoct díl najít a aby opravu dotáhli do původního stavu a já neměl mokrá záda 😁

Moc Vám děkuji za rady 🙏   

Lista_pod_sklem.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Tak pro ostatní, co jsem zjistil...

Vyjádření jiného autorizovaného servisu, který jsem oslovil: Jedná se o bauset, který je součástí zadního skla. Proto jej nelze najít jako náhradní díl. Servis, který prováděl výměnu, bauset při přesouvání okna z původních dveří do nových uřízl a sklo nalepil do nových dveří bez něj. Autorizovaný servis nabídl výměnu zadního skla za nové (tím pádem i s bausetem) za částku do 10 000 Kč včetně DPH.

Vyjádření mého autorizovaného servisu, kde prováděli výměnu dveří:

Lišta (bauset) se tam od nějakého roku nedává, protože to prý způsobovalo korozi zadních dveří. Proto ji tam při výměně nedali.

Obrázek si asi udělejte sami...

Za mě jediné zrezlé místo na původních dveřích bylo na osvělení RZ a nejsem si jistý, že by na to měla vliv lišta z venku pod oknem. Zvlášť, když jinde mi výměnu za nové sklo nabídli. 🤷‍♂️

Pokud máte podobné zkušenosti s touto částí, podělte se tady v diskuzi 😊 Díky!  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...