Roman_Slav Vloženo 15. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2023 Dobrý deň, idem si po radu. Vopred sa ospravedlňujem za amatérsky popis problému Octavia 1,6TDI rv 2017 -začal sa mi v interiéri šíriť nepríjemný štiplavý zápach z kúrenia ( aj pri studenom vzduchu ). Pôvodne som si myslel, že sa jedná o výfukové plyny ( zo začiatku mi to tak pripomínalo ) Dal som auto mechanikovi. Prezrel všetky možnosti či sa do kabíny nešíri zápach z motorovej časti, prezrel všetky tesnenia, výfuk, pletenec, DPF všetko možné a škontatoval , že sa nejedná o výfukové plyny( žiadny únik na výfukovom systéme ani v motorovej časti, ktorý by sa šírili do interiéru ), ale o zápach " zhorenej elektrickej súčiastky " ( motorček,klapka alebo niečo ine v systéme kurenia ) Súčiastky nemusí byť už úplne odpálená, môže fungovať ale podľa jeho slov sa čoskoro pokazí. Diagnostika nič nevykazuje. Pravda je, že zápach postupne slabne ale sem tam ho stále cítiť ( hlavne keď kúrim ) . Ukázal mi potom zhorený motorček z kúrenia a fakt ten zápach pripomínal to čo sa mi šíri do kabíny. Skutočne sa mi nechce čakať či mi to nezačne horieť alebo čo. Máte prosím nejaké rady tipy a triky ako prísť na chybnú súčiastku z ktorej sa môže šíriť zápach, ako prísť na to kde sa to nachádza, poprípade ako čo a kde rozobrať aby nemuseli v servise rozoberať celú prístrojovku poprípade mal už niekto podobný problém ? Vopred ďakujem a v predstihu prajem pekné sviatky Zdar, Roman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 15. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2023 (editace) často bývá uvolněná kostra PTC (přidávané topení, co ohřívá vzduch než se ohřeje motor) a poté začne pálit vodič viz foto potreba celé PTC vyměnit a doufat ze nebude zničený přívodní “-“ drat nachází se zde Editováno: 15. Prosinec 2023, autor: HlouchyJR 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman_Slav Vloženo 15. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2023 Výborne, skontrolujem a pozriem. Ďakujem veľmi pekne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 16. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2023 Aj privodny ukostrovaci hnedy kabel sa da vymenit, stoji par drobnych 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman_Slav Vloženo 19. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2023 Tak pozeral som to borci , celý ten hnedý vodič sa dá vybrať , sú tam stopy po “zhoreni” už len zistiť kde a za koľko € mi to spravia 😰 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 19. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2023 kostra z toho ptc už úplně odpadla, nejrychlejší asi bude koupit nové a jen vyměnit, pokud je ten hnědý drát ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2023 Napriklad 5Q0 963 235 C https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/5wa963235-vlozka-kurenia-prvovyroba-europska-unia-47516.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman_Slav Vloženo 19. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2023 Ďakujem vám veľmi páni , moc ste pomohli vážim si to ste kapacity 👍 . Ešte posledná otázka , na koľko hodín odhadujete výmenu ? Resp cenu výmeny ? Ďakujem pekne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2023 - demontovat bocny plast - 1 min - odpojit konektor - 0,5 min - demontovat 2 torx skrutky - 2 min - zbavit sa kuska odpalenej kostry - 5-10 min? - vybrat radiator (teleso) kurenia (PTC) - 2-10 min. zalezi ci mas kolenny airbag a ci bude alebo nebude pri vytahovani prekazat. teraz nepamatam ci musi ist von 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman_Slav Vloženo 20. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2023 Ďakujem pekne a ešte otázočka , majstri je možné to prídavné kúrenie úplne odpojiť ? Resp že ho iba vyberiem , hnedý vodič nechám len tak vysiet ? Ďakujem a pekne sviatky všetkým ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 20. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2023 vypni ho v menu klimy, vytiahni vsetky 3ks 40A (zelene stvorcove) poistky v motorovom priestore a uz ho nezapnes. ak to chces mat uplne off, tak este upravit kodovanie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.