wirer Vloženo 6. Ledna Sdílet Vloženo 6. Ledna zaujímavé, že na toto vylepšenie žiadna téma tak asi začnem, keďže som mal požiadavku na dorobenie svetielok s nápisom ŠKODA. tento krátky postup sa dá využiť aj pre iné svetielka, nemusia byť originál. použiť sa môžu aj čisto biele svetielka (napríklad kufrové moduly), či varovné svetielka smerom dozadu (ako majú vyššie modely). pôvodne som bol v tom, že Scala už má dverné jednotky ako Octavia III a vyššie, no nie je to celkom tak. dvernou "jednotkou" je označovaný motorček sťahovania okien (J386, J387). princíp zapojenia je teda takmer identický ako má Fabia III - pripojíme sa na sťahovanie okien a zámok celý postup sa mi vypisovať nechce, skôr to bude o obrázkoch. prečítať si môžete na webe https://wirer.sk/led_dvere/ Potrebné diely: - 1x - 57A 052 133 - svetlo Karoq s nápisom Škoda, vľavo - 1x - 57A 052 134 - svetlo Karoq s nápisom Škoda, vpravo - 2x - 4B0 971 832 – konektor do svetielka - 2x - 000 979 009 E – pin do konektora zámku dverí - 2x - 000 979 151 E – pin do konektora jednotky okien - 6Y0 867 260 – úchyt tapacíru dverí (iba v prípade zlomenie pôvodných) Začínali sme na strane spolujazdca, demontáž tapacíru. Plastové páčidlo pre uvoľnenie madla a ovládača okien. Zo spodnej strany rovnako ako pri F3 pretočiť maticu, pod madlom 2 torx skrutky. Tapacír začať odťahovať v spodnej časti po celom obvode, následne vytiahnúť smerom hore. odpojiť tiahlo otvárania dverí a prípadné konektory pre svetielka (kľučka, schánka) Zapojenie je jendoduché na popis, schémy sa mi nechce prekresľovať. Plus na červeno-žltý kábel ovládania okien, mínus na bielo-zelený (pin 5) zámku dverí Nové káble omotáme to izolačky, alebo iným vhodným spôsobom prichytíme. Vedieme ich smerom smerom dole, vzdialenostne podľa toho, kde plánujeme výrez svetielka. My sme dávali asi na pol ceste medzi zámkom a motorčekom okna. Na koniec osadíme konektor. Pri strihaní káblov pre konektor pozor, ideálne mať vytiahnutú poistku, ale strihať káble osobitne aby sa nespojili. Ja si nechávam odpojený konektor zámku a strihám separátne. Svetielko osadíme pre kontrolu svietivosti, vyrežeme dieru, poskladáme všetko späť a užívame si výhľad... Dvere vodiča sú podobné. Pri rozoberaní akurát treba odpojiť kontrolku zámku vytiahnutím konektora Plus sa pripája rovnako na červeno-žltý kábel motora okna Mínus ale nesedí podľa schémy farba, možno to menili v priebehu ročníkov. Hľadáme pin 3! Opäť izolačka alebo ine prichytenie, konektor pre svetielko, skúška, vyrezať otvor, poskladať.... To je asi celé pri otvorení dverí sa zapne iba daná strana svetielka, druhé dvere ostanú vypnuté. Fungovalo to na F3, funguje to aj pri Scale Miesta pre svetielko je dosť, odporúčam ale premerať požadované umiestnenie. Pre červené varovné svetielka treba kúpiť konektory a piny podľa typu svetielka. Prípadne je možné napojiť jednu aj druhú variantu, svetielka sa môžu navzájom poprepájať Ďalší adept na montáž?? Stačí napísať... 1 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prof. Birkermaier Vloženo 6. Ledna Sdílet Vloženo 6. Ledna (editace) Teda. Tolik práce a přitom taková blbost : ) .... odkud že to jsi? 😀 Editováno: 6. Ledna, autor: Prof. Birkermaier Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 6. Ledna Autor Sdílet Vloženo 6. Ledna vychod Slovenska ale urcite to zvladne aj niekto blizie pre niekoho blbost, pre niekoho polozka "musim mat". toto je dokonca sluzobne auto, jeho "majitel" si na to zvykol zo sukromnej O4 a predoslej F3, tak to chcel aj tu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prof. Birkermaier Vloženo 6. Ledna Sdílet Vloženo 6. Ledna (editace) Moc se mi to líbí. Jde tam misté toho nápisu dát i normální ledka, aby to čistě fungovalo jako osvětlení místa, kam z auta šlápnu? Editováno: 6. Ledna, autor: Prof. Birkermaier Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 6. Ledna Autor Sdílet Vloženo 6. Ledna to je jedno ake svetielko sa pouzije. toto je skor pre inspiraciu a dokaz, ze to je mozne zapojiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubanec scala Vloženo 27. Července Sdílet Vloženo 27. Července Dobrý den vše jsem udělal úplně stejně vše funguje ALE CCA PO 10 MIN TO ZACNE BLIKAT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.