David7179 Vloženo 13. Duben 2024 Sdílet Vloženo 13. Duben 2024 Ahoj všichni, mám problém s klimatizaci, lépe řečeno s ventilátory chladiče, nespínaji správně, někdy jedou, ale né úplně na plno a většinou, když je hodně teplo, tak vůbec. V autorizovaném servise vyměnili celou klimatizaci a pak řekli že už si s tím neví rady, klima jede když jedu ale ve městě se pak vypíná ( Kodiaq 2017 2.0tdi 140kw 4x4 ) Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 14. Duben 2024 Sdílet Vloženo 14. Duben 2024 Pokusit se problém dobře popsat, přiložit video z mobilu a nějakým způsobem kontaktovat přímo výrobce vozidla. V případě neochoty tohoto servisu jít do jiného autorizovaného. Nevím, jak se to dělá, měl (by) to udělat servis sám. Tam už asi není záruka, že? Takže meniči menili a tys platil? Ufff - "celá klimatizace", to jednak trochu smrdí, ale za druhé je to značně nákladná záležitost: chladič, ventilátor, potrubí, kompresor, výměník, el. svazek, komfortní jednotky, ovládací panel (a to jsou jen věci, které jako "laik" vidím při pohledu do mot. prostoru), demontáž tak půlky auta, palubky... no, můj nekvalifikovaný tip je problém s některým z milionu čidel. Čidlo, které si myslí, že systém chladí moc, tak dá povel na vypnutí ventilátoru, aby nedošlo k zamrznutí, různá čidla vibrací(?), odporu (ochrana některé součásti, třeba kompresoru, před zadřením), teplotní čidla, včetně kabinového/ých... vše by se mělo nějak projevit - zkusit různé režimy AC - HI, LO, nastavit napevno třeba 23°C a měřit a měřit (teplotu z výdechů) - automatický, manuální režim; různé druhy jízdy, jedna teda městská, okolo 50 km/h aspoň 20 minut, druhá mimo město, nad 90. AC i vypnout - po jízdě se zahřátým motorem a nastartovaným po vystoupením se větrák nemá co točit. A vůbec, proč myslíš, že problém je s ventilátory AC? Proč je tam množné číslo, já myslel (a i tak mám, i když v benzínovém autě) jen jeden (a asi dva nebo více chladičů za sebou, nebo vedle sebe). Jaké jsou současné projevy v kabině? Dovedu si představit, že při okolní teplotě 21°C by v kabině bylo na delší trase docela horko, ne málo udělá i sluneční svit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.