Přejít na obsah

Klimatizace - ventilátory chladiče nefungují správně


David7179

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, mám problém s klimatizaci, lépe řečeno s ventilátory chladiče, nespínaji správně, někdy jedou, ale né úplně na plno a většinou, když je hodně teplo, tak vůbec. V autorizovaném servise vyměnili celou klimatizaci a pak řekli že už si s tím neví rady, klima jede když jedu ale ve městě se pak vypíná ( Kodiaq 2017 2.0tdi 140kw 4x4 ) Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Klimatizace - ventilátory chladiče nefungují správně

Pokusit se problém dobře popsat, přiložit video z mobilu a nějakým způsobem kontaktovat přímo výrobce vozidla. V případě neochoty tohoto servisu jít do jiného autorizovaného. Nevím, jak se to dělá, měl (by) to udělat servis sám. Tam už asi není záruka, že? Takže meniči menili a tys platil? Ufff - "celá klimatizace", to jednak trochu smrdí, ale za druhé je to značně nákladná záležitost: chladič, ventilátor, potrubí, kompresor, výměník, el. svazek, komfortní jednotky, ovládací panel (a to jsou jen věci, které jako "laik" vidím při pohledu do mot. prostoru), demontáž tak půlky auta, palubky... no, můj nekvalifikovaný tip je problém s některým z milionu čidel. Čidlo, které si myslí, že systém chladí moc, tak dá povel na vypnutí ventilátoru, aby nedošlo k zamrznutí, různá čidla vibrací(?), odporu (ochrana některé součásti, třeba kompresoru, před zadřením), teplotní čidla, včetně kabinového/ých... vše by se mělo nějak projevit - zkusit různé režimy AC - HI, LO, nastavit napevno třeba 23°C a měřit a měřit (teplotu z výdechů) - automatický, manuální režim; různé druhy jízdy, jedna teda městská, okolo 50 km/h aspoň 20 minut, druhá mimo město, nad 90. AC i vypnout - po jízdě se zahřátým motorem a nastartovaným po vystoupením se větrák nemá co točit. A vůbec, proč myslíš, že problém je s ventilátory AC? Proč je tam množné číslo, já myslel (a i tak mám, i když v benzínovém autě) jen jeden (a asi dva nebo více chladičů za sebou, nebo vedle sebe).

Jaké jsou současné projevy v kabině? Dovedu si představit, že při okolní teplotě 21°C by v kabině bylo na delší trase docela horko, ne málo udělá i sluneční svit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...