Přejít na obsah

Fabia I Combi 1.4 TDI 51KW zablokované ( přidřené , brzdící ) levé přední kolo


Luboš1000

Doporučené příspěvky

Ahoj ,

před třemi týdny jsem si udělal radost a koupil Fabia I Combi 1.4 TDI 51KW , bohužel , radost nevydržela dlouho . Klasika na kruháku se vysypalo přední levé kolo tím stylem , jako by bylo přidřené (cvaká , dře ,skřípe ) jen tak tak jsme to s pomocí jednoho celkem ve třech odstranili z vozovky .

Dnes mám za sebou už dva odtahy , jeden domů (neděle ) druhý do dílny . Proběhla výměna poloosy , oleje v převodovce . Prý převodovky ale neví .....

Prosím vás , má někdo nápad co by to mohlo brzdit . Napadlo mě třeba abs ?  Prý je to ale blbost a je to převodová skříň . Natočil jsem video z cesty na odtah a přikládám ho . Ještě poznámka , když jsme auto dali na hever , klíčky venku , kola se točila normálně  .

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muze to byt brzdy, kryci plech brzdy, klouby poloosy, lozisko, chtělo by to vědět nájezd. Az vyloucis vse ostatni tak ti zbyde pouze to lozisko. U zvedleho kola muzes zkusit jeho vuli kvrdláním kola v horizontální a vertikální rovině. K nalisování noveho loziska je potreba pripravek, jinak se nové lozisko zničí.

 

Pokud mas podezreni na prevodovku/poloosu tak nejjednodussi je odsroubovat poloosu od prevodovky a zavesit na provázek, popř. ji vyndat a do ložiska zašroubovat starý homokineták. Pohybovat s ložiskem bez poloosy pod zatéží se všeobecně moc nedoporučuje.

 

 

Editováno: , autor: kartarhk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj ,

nájezd 332000 km , je to opravené , byla to převodovka  ale tak rozbitá , že musela do koše , nevzali si ji  ani na repas .  Nechal jsem namontovat repas .  Auto teď jede krásně a ten zvuk , je jiný než před opravou . Teď už poznám zvuk převodovky , když je  úplně před smrtí  :)) Dík za reakci .

A cena ?

Převodovka 16940 Kč vč.DPH

Práce  5445 Kč vč.DPH

Geometrie , olej , díly nápravy  tyčka stabilizátoru ....  ćelkem 26670 Kč 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...