Přejít na obsah

Hluk od podvozku s DCC... bubnovani...

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Dneska jsem si pujcil SUP 4 s DCC a prekvapilo mne jak hlucny podvozek je... Oproti SUP 3 s DCC je to znatelny rozdil... Zkousel jsem jak konfort, sport a normal a bylo slyset skoro kazdou nerovnost... 

Mate nekdo stejnou zkusenost...

Editováno: , autor: p2p
Vloženo

jj bylo to combi, a tlak jsme kontrolovali byl 2,5... Sedana jsem nezkousel... Hledal jsem v Brne passata s DCC, ale zadneho na porovnani nemaji... Passat bez DCC byl podstatne klidnejsi... Sam prodejce z toho projevu byl trochu mimo... 

Vloženo

Ahoj, mám s S IV s DCC+ tlumiči dost podobnou zkušenost, ale i s Kodiaqem. Byl jsem na testovacích jízdách, kde jsem projížděl po stejné trase (která vedla i po panelové cestě) Kodiaq s DCC+ a Superb taky s DCC+, obě auta na 18" kolech a hluk od podvozku byl značný a dokonce pocitově daleko vyšší než v mé OIV s klasickými tlumiči, ale zase je pravda, že mám 17" kola. Ani co se týče komfortu, tak se mi to nezdálo nějak zásadně lepší oporti OIV... Nevím, možná problémy prvních kusů. 

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Zkuste u smejdskeho podvozku DCC odpojit konektor z tlumice, zjistite ze v ten okamzik mate uzasne auto👌😅 ja marne reklamuji jiz rok, smejdi ze Skoda auto stale nic neslysi🤪

Vloženo

Mám superb 4 liftback L&K. Ve srovnání se superbem 3 (2019) s DCC a i jinými vozy, tak tento podvozek od zadní nápravy opravdu bouchá a to docela hodně. Funguje příjemně, ale až na to bouchání. Zatím to řeším s dealerem stejně tak jako špatné slícování okrasných lišt na zadních dveřích (měněná celá lišta + boční malé okénko... zatím). Bohužel, zatím žádnou svolávačku na to nemají. Prej co bych chtěl, když je to jeden z prvních prodaných kusů v ČR. Prý je to úplně normální, když je nový model/facelift. Od jiných začek toto neznám. Tímto nechci S4 vůbec hanit. Myslím si, že Škoda udělala velký posun v interiéru (konečně) aji v jizdních vlastnostech. Rozhodně na obrázcích vůz nevypadá moc hezky (na tomto se shodlo celé okolí), ale skutečnost je opravdu o hodně lepší. Už není jako předchůdce sportovní, ale spíše je majestátní.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Vloženo

Nechápu jedno věc.Tyhle problémy se zadní nápravou jsem měl s Passatem v roce 2016.Nechápu,proč se neponaučí,proč se pořád opakuje jedna chyba když už to jednou vychytají a pak zase.Na uložení nic složitého není,proč se nedrží osvědčené klasiky,dodavatelů atd a pořád laborují.

Vloženo

Dnes zapůjčen nový Superb. Když jsem začal mluvit o vyzkoušení tlumičů na špatném povrchu, přišel hned prodejce s ujištěním, že Škoda o problému s tlumiči ví a už jim hlásili, že budou první várku vozů svolávat na úpravy. Tak ať se tím nenechám odradit. Nové vozy už jsou prý z výroby jinak nastaveny/upraveny. Takže to potvrzuje Vaši předchozí zprávu.

Vloženo

To mě moc těší, že na tom Škodovka začala konečně pracovat. Zatím žádnou zprávu jsem od nich neobdržel. ( PS: nesedící okrasná lišta  je opravená. Vyměnila se celá okrasná lišta a také celé okno 😄 )

Vloženo

Novy Superb Combi s DCC bubnuje a je jedno ci je v komforte alebo sporte (aspon na 19kach). Najhorsie su priecne nerovnosti. Mam dojem, ze pri rezime komfort sa tak "NEHUPE" ako SIII. Na druhej strane sa mi zda novy Superb stabilnejsi a kludnejsi v zakrutach (na kvalitnej ceste). Na rozbitej "uskakuje" a rozvibruje auto (rezim DCC v sporte).

Vloženo

Mám Sup4  kombi v L&K, najeto cca. 4 tis, co se týká akustiky podvozku, zejména zadní nápravy tak to jsem v jiném autě nezažil. Je to opravdu obtěžující, bubnuje, bouchá. Projevuje se to naplno v malých rychlostech ve městě na nerovnostech, roletách takřka na všem, ta zadní náprava je hlučná třeba i na zámkové dlažbě, funguje jako ozvučnice, opravdu je to problém. Nejvíce se to projevuje v režimech comfort a normal. Jediné co tu intenzitu sníží je v režimu individual nastavit podvozek v rozmezí sport až sport +3. To bubnování pocitově tak o 50 % zmizí, ale vzhledem ke skutečnosti, že se to projevuje zejména v malých rychlostech ve městě tak to jde proti sobě je to pak zbytečně tvrdé. Nad 70 km/h se to vytrácí ve vyšších rychlostech už je to zase lepší. Bohužel nic jiného se s tím nedá dělat. Rady typu snížit tlaky, už mám za sebou, nepomůže-placebo. Nadšený z toho vůbec nejsem a začínám zjišťovat možnosti co se s tím dá dělat. Dealerství zatím podporu od ŠA nemají, na to je nás ještě málo a je asi brzy. Neumím si ale představit , že takto ještě dnes sjíždějí ty Supy z linky, předpokládám, že ve výrobě to potichu vyřešili. No a co my skalní co máme první várku ? Svolávačka? Možná a kdy ? Dnes jsem mluvil s dealerem a žádné nové info jsem nedostal. Pořád mi nejde do hlavy jak tohle mohl někdo pustit do výroby. Budu tedy aspoň doufat, že se k tomu ŠA za to, že to na nás prvních testují aspoň postaví korektně a svolají to a vyřeší i pro nás co už to máme. Pokud budete mít někdo lepší info dejte vědět.

• Díky 2
  • Pozitivní 1
Vloženo

Mám combi L&K na 18kách a hlučnost tam je. Chvílema si říkám, jestli nejsem jen paranoidní, ale pak to někdy bouchne víc a to mě ujistí, že to není normální. Bolí to o to víc, protože je jinak auto tichý.

Vloženo
V 8. 7. 2024 na 22:07, Sup4KV napsal:

Svolávačka? Možná a kdy ? Dnes jsem mluvil s dealerem a žádné nové info jsem nedostal. Pořád mi nejde do hlavy jak tohle mohl někdo pustit do výroby. Budu tedy aspoň doufat, že se k tomu ŠA za to, že to na nás prvních testují aspoň postaví korektně a svolají to a vyřeší i pro nás co už to máme. Pokud budete mít někdo lepší info dejte vědět.

Dnes mi prodejce v JK na můj dotaz sdělil, že svolávačka by na to již měla být..

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...